""
""

Partizan nije pobedio, ni šutnuo na gol, ali je dobio - Šaranova

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.02.16. | 19:25

Crno-beli u četvrtom testu na Kipru remizirali sa ruskom Ufom - 0:0

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta sa Kipra)

Izabrane vesti

Sedam dana tutnjao je Parni valjak Kiprom, a onda je zaustavljen. Posle tri više nego ubedljiva izdanja i isto toliko pobeda, Partizan je zabeležio prvi remi u pripremnom periodu i bez obzira što je prekinuo pobednički niz "jači" je za saznanje da je angažovao kvalitetnog golmana. Bojan Šaranov uspeo je da odbrani nekoliko zicera i izraste u centralnu figuru meča sa ruskom Ufom koja je, na osnovu broja i vrednosti šansi, bila bliža pobedi - 0:0.

Crno-beli su, ipak, sačuvali mrežu i u trećem vezanom susretu, najviše zahvaljujući Šaranovu, u prvom poluvremenu sprečio je Brazilca Markinja da pogodi cilj, dok je u nastavku osujetio priliku Sisueva i tako ulio saigračima preko potrebnu energiju, na koncu iscrpljujućeg dana, započetog trijumfom nad kineskim Jončanom.

Trener Ivan Tomić je toko prilično nezanimljivog susreta, u kome se igralo više na snagu i trčanje, a manje na pas, hvalio svog golmana rečima: "bravo, Šaki", ali je imao zamerke na račun odbrane, sastavljene od priličnog mladog kadra (Miladin Stevanović, Milenković, Subić) u kome je Ivan Bandalovski prodorima i centaršutevima unosio pometnu u odbranu ruskog sastava i nametnuo kao dobro rešenje.

Koliko se tvrdo i obazrivo igrali pokazuje i podatak da je Partizan ovaj meč završio bez udarca na protivnički gol, iako valja istaći da su Alen Stevanović u završnici prvog, te Andrija Živković i Veljko Birmančević šutevima sa distance pokušavali da promene rezultat, ali je on na kraju ostao isti kao na početku.

Pravedno.

------------------------------------------------

PARTIZAN - UFA 0:0

Nikozija
Stadion Makario
Sudija: Hristoviju (Kipar)
Žuti karton: Subić (Partizan)

PARTIZAN: Šaranov - Bandalovski, Miladin Stevanović, Milenković, Subić - Jevtović, Lukić, Kosović, Golubović - Alen Stevanović, Fofana (Od 46' Đ. Jovanović). Od 60. minuta: Jovičić - Vulićević, Gogua, Jovanović, Bogosavac - Everton, Brašanac, Birmančević - Andrija Živković, Mihajlović, Božinov.

UFA: Šelija, Alikin, Tumasijan, Paurević, Zubarev, Stocki, Markinjo, Krotov, Dijego Karlos, Emeka, Pouri. Od 60. minuta: Rubin, Lunev, Safronidi, Sukhov, Kacalapov, Filin, Nikitin, Sisuev, Fomin Bezdenesnih, Frimpong, Zinčenko, Handžić.

Piše: Aleksandar Joksić

(FOTO: FK Partizan)


tagovi

SuperligaSrbijaFK PartizanBojan Šaranov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara