"Sporna situacija"
"Sporna situacija"

Partizan o klin, Vojvodina o ploču: Škuletićev gol i dalje tema broj jedan (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.11.14. | 09:13

“Ofsajd i tačka“, decidan je golman Novosađana Milinković Savić. “Naravno da nije“, odgovara strelac pobedničkog pogotka u derbiju. Sudije brane kolegu Dalibora Đurđevića i ističu da je u pravu

Sporna situacijaBodovi su ostali u Beogradu, dok je na adresu nadležnih organa otišla žalba Vojvodine, koja ostaje pri stavu da je oštećena u porazu od Partizana u derbiju 11. kola Superlige. Pogotku Petra Škuletića prethodio je ofsajd, tvrde na Karađorđu.
"Nema tu šta da se raspravlja – Škuletić je bio u ofsajdu", kategoričan je u izjavi za Sportski žurnal golman Novosađana Vanja Milinković Savić, dok strelac odlučujećeg gola – sasvim očekivano – ima drugačije viđenje situacije.
"Naravno da nije bio ofsajd, sudija je bio u liniji i video je odlično. Možda je delovalo da sam u nedozvoljenoj poziciji jer je igrač Vojvodine stao dok sam utrčavao, ali vidi se  na svim mogućim snimcima da sam u trenutku kad Danko Lazović šalje loptu u liniji, a možda i iza protivničkog fudbalera", ističe Škuletić.

Stručna javnost brani njegov ugao gledanja.
"Moram da naglasim da je pomoćni sudija Dalibor Đurđević bio idealno postavljen u situaciji koja nije nimalo laka. Pogledali smo ovaj trenutak, usporili akciju, pouvkli liniju i možemo da zaključimo da je odluka pomoćnog sudije bila ispravna. Naime, istrukcije kažu da i kada se radi o nekoliko centimetara dozvoljava se nastavk igre i Đurđević, koji je jedan od dvojice naših najboljih ’mahača’ apsolutno je pravilno postupio u ovoj delikatnoj situaciji", ističe sudija Milan Karadžić prilikom analize na televiziji Arena, a identičan stav ima i Rade Đurović.
"U prvom trenutku mi se učinilo da se igrač nalazi u nedozvoljenoj situaciji, ali posle pogledanog snimka apsolutno ne postoji dilema da nije bilo ofsajda! Pomoćni sudija je imao težak zadatak, ali ovom prilikom je odlično reagovao. Ispratio je akciju na pravi način".

Izabrane vesti

Sudijska komisija FSS sutra bi trebalo da i zvanično reaguje...
"Ma pustite eksperte, njihova tumačenja, priče i ubeđivanja. Šta ima neko da me ubeđuje oko onoga što sam video. Treba verovati sebi i svojim očima. Škuletić je bio u ofsajdu i tačka", ne dvoumi se Milinković Savić.


tagovi

Milan KaradžićFK PartizanPetar ŠkuletićRade ĐurovićSrbijaSuperligaVanja Milinković SavićFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara