""
""

Partizan odgovorio svima: Demontirao Budućnost i izjednačio se sa Zvezdom

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.01.13. | 22:34

Crno-beli jednim udarcem ubili dve muve: spustili Đetiće na zemlju i sustigli večitog rivala na tabeli

 

Izabrane vesti

Partizan je odgovorio svima kada je bilo najteže! Crno-beli su na sve priče o krizi igre i rezultata odgovorili pobedom u Pioniru nad Budućnosti od 63:50.

Košarkaši Partizana su ubili dve muve jednim udarcem. Podgoričane su spustili na zemlju i sada imaju jednu pobedu više od njih, a istovremeno su se poravnali na drugoj poziciji sa večitim rivalom Crvenom zvezdom posle njihovog poraza u Laktašima. Bez dileme, Partizan je najveći profiter ovog 18. kola ABA lige i sada se mnogo lakše diše u crno-belom taboru.

Večeras su Vujoševićevi izabranici podsetili na sjajne partije iz prethodnih sezona u kojima su dominirali na ovim prostorima. Čeličnom odbranom su „pohapsili“ rivale iz Budućnosti. Gosti iz Crne Gore su poveli sa 8:3 i to je bilo sve od njih. Usledila je furiozna igra Partizana. Prvo su serijom od 13:0 otišli na odmor sa mirnih 18:11, da bi novom serijom od 10:1 u drugom kvartalu povisili prednost i otišli na poluvreme sa nedostižnih 38:21. Ceo tim Partizana je bio raspoložen za igru. Svaku dobru odbranu, košem bi krunisali Milosavljević, Lučić, Gordon, Bertans ili neko drugi.

U potpunosti su crno-beli zaustavili najboljeg igrača Budućnosti Džeralda Lija, centri su „zabarikadirali“ reket, a na sve to se nadovezao i loš šut Budućnosti. Crnogorci su prvu trojku pogodili tek u 23. minutu meča! Jedino je donekle Aleksa Popović uspevao da probije odbranu Partizana, ali to je bilo nedovoljno čak i da bi se izbegao poraz. Na kraju je Partizan čak imao i milosti i opuštenijom igrom u završnici dopustio Podgoričanima da samnje zaostatak i ne dožive poptuni debakl. 

Najefikasniji u taboru Partizan je bio Vladimir Lučić sa 12 poena, Gordon je dodao jedan manje, a u strelce se jedino nisu upisali Vesterman i Čakarević. Na drugoj strani, jedini raspoložen za igru je bio Aleksa Popović, strelac 16 koševa. 

Partizan sada ima identičan skor kao i Crvena zvezda na drugoj poziciji sa 12 pobeda i šest poraza. Igokea je teško dostižna na prvom mestu, jer ima tri pobede više, a do kraja je samo osam kola. Partizan je napravio izuzetno važan korak ka poziciji koja vodi u plej of, dok Podgoričani sada imaju isti skor kao i Radnički, Cedevita i MZT. 


tagovi

Aleksa PopovićBudućnost PodgoricaCrna GoraDragan MilosavljevićDru GordonJadranska ligaFK PartizanSrbijaVladimir Lučić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara