Partizan odličan: Opet pobeda, opet bez primljenog gola! Presudio Đerlek (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.06.18. | 19:09

Crno-beli u drugoj proveri u Sloveniji savladali poljsku Krakoviju - 1:0

Jednom može da bude slučajno, ali dva puta već deluje ozbiljno. Ne samo rezultatski, nego i igrački Partizan u pripremnom periodu daje navijačima nadu da bi u predstojećoj sezoni mogli da gledaju daleko uverljiviji i stabilniji tim. Posle trijumfa nad mađarskim Honvedom (2:0), crno-beli su na slovenačkim pripremama tukli i poljsku Krakoviju (1:0) i na 16 dana uoči prve takmičarske utakmice pokazali kakvim resursima raspolažu.

Potpuna kontrola dešavanja na terenu protiv devetoplasiranog tima prethodnog prvenstva Poljske može i te kako da raduje trenera Miroslava Đukića, pogotovo što je sat vremena na terenu bio, uslovno rečeno, drugi tim, sa četvoricom dečaka iz sopstvene škole.

Izabrane vesti

Upravo je jedan od njih i odlučio susret na stadionu Športni park u Kirdičevu. U pitanju je Armin Đerlek, dovoljno spretan da u  34. minutu završi akciju započetu izblokiranim udarcem Leandrea Tavambe, nastavljenim begom Nebojše Kosovića i elegantnim odlaganjem lopte na stranu za Novopazarca. Talentovani vezista je rutinskom egzekucijom nagovestio da bi u narednoj sezoni mogao da ima ozbiljniju ulogu nego proletos.

Bila je to nagrada crno-belima za bolju igru u polju, prožetu lepim akijama, kontinuiranim napadima i šansama. A osim kontrole na sredini terena stručni štab je, verovatno, zadovoljan igrom odbrane, ponovo je delovala pristojno i ne samo što nije primila gol, nego nije dopuštala Poljacima ni bog zna kakve šanse. Još kad u defanzivnu liniju uskoči novi štoper Mark Valijente (meč posmatrao sa tribina, jer je tek danas promovisan) očekuje se da osvajač Kupa Srbije bude još sigurniji ispred svog gola.

U završnih pola sata, kad se na terenu pojavila „jača“ postava, Partizan je pretio uglanom preko Rikarda Gomeša, jednu šansu imao je Đorđe Ivanović, pred kraj je zicer propustio i Nemanja Nikolić, a Sejduba Suma iz slobodnog udarca u nadoknadi uzdrmao prečku.

gallery

U prvom poluremenu za Partizan su igrali: Kljajić – Urošević, Marković, N. G. Miletić, Šehović – Kosović, Jevtović, Đerlek, Kokir – Tavamba, Ožegović. Od 60. minuta: Popović – Vulićević, N. R. Miletić, Mitrović, Antonov – Pantić, Zdjelar, Ivanović, Suma – Rikardo, Nikolić.

Novajlija Gabrijel Enake ni na ovom susretu nije igrao zbog povrede prednje lože, Zoran Bambi Tošić je i dalje rovit, predahnuli su Marko Janković i Saša Ilić, a neku drugu šansu čekaće Đorđe Jovanović, Strahinja Jovanović, Juri Vakulko...

Možda već u petak protiv ruskog Rostova.

FOTO: FK Partizan

 


tagovi

Armin ĐerlekPrijateljske utakmice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara