""
""

Partizan opet probio istočni front! Brašanac bombom bacio rukavicu u lice Steaui, Oumaru završio posao (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 21.07.15. | 16:19

Crno-beli osmi put uzastopno uspešni u uvodnoj fazi kvalifikacija za Ligu šampiona, posle 1:0 u Beogradu slavili 2:0 u Gruziji i plasirali se u treće eliminaciono kolo

Malo za nadu, malo za brigu. Uspešno je Parni valjak sklonio početnu prepreku na putu ka Ligi šampiona, duplom pobedom nad Dilom (2:0, 1:0) obezbedio dvomeč sa (verovatno) Steauom,  međutim, koliko ishod meča u Goriju može da raduje stručni štab i navijače srpskog prvaka toliko bi pojedine faze utakmice protiv limitaranog sastava iz Gruzije morale da ih zabrinu uoči daleko zahtevnijih evropskih izazova.

Izabrane vesti

Crno-beli su i u Goriju pokazali da su u odnosu na Dilu fudbalski obrazovaniji, kvalitetniji i iskusniji tim, da imaju igrače sposobne da maltene jednim potezom reče meč i odagnaju napade panike koja se stidljivo uvukla u ekipu u početnih pola sata, ali je verovatno i treneru Zoranu Milinkoviću jasno da propusti u odbrani i malo procenat realizovanih šansi nisu dozvoljeni u ozbiljnom fudbalu kakvim se, ipak, ne može podičiti šampion Gruzije.

U utakmici u kojoj je Darko Brašanac potvrdio da je na početku ove sezone najbolji fudbaler crno-belih, a Andrija Živković da će ostankom do zime biti možda i najveće poijačanje, ekipa iz Humske 1 je nastavila tradiciju uspeha u uvodnim kolima kvalifikacija za Ligu šamiona, jer je ovo osam uzastopna godina u kojoj je uspela da nadvisi prvog rivala na međunarodnij sceni. Posle Intera iz Bakua (2008), Rila (2009), Pjunika (2010), Škendije (2011), Valete (2012), Širaka (2013) i HB Toršavna (2014) crno-beli su potvrdili razliku u klasi i u odnosu na najbolji tim Gruzije, čime su ujedno poboljšali skor protiv ekipa sa teritorije nekadašnjeg Sovjetskog Saveza (ovo im je bila 14 pobeda u 30. utakmici uz po osam remija i poraza).

Meč na stadionu "Tengiz Barjanadze" pamtiće se po odličnoj reakciji Darka Brašanca, koji je u 37. minutu doslovce zakucao loptu u mrežu preplašenoog golmana Ševčenka, na kraju akcije u kojoj je Nemanja Petrović nagovestio da, kad se oslobodi treme, može da bude izuzetno koristan u napadu. Taj tandem po levoj strani bio je ubedljivo najbolji deo Partizanovog tima koji pred 5.000 navijača nije bio toliko ubedljiv kao pre sedam dana u Beogradu. Uostalom, šanse Iluridzea, Gvalie i Modabadzea u prvom delu svedočile su da Dila ume i da napadne i da Milinković mora da poradi na usavršavanju odbrane, čije je greške u prvom delu dvaput ispravljao golman Živković, da bi u drugom ukrotio i udarac Navalovskog.

Drugi detalj na kome bi do uela sa Steauom morali da porade u Partizanu je - realizacija. Valeri Božinov jeste igrao dobro u polju, čuvao je loptu i razigravao saigrače, ali je u osnovnom zadatku, da postigne gol, podbacio već u šestom minutu, kad mu je zicer "servirao Brašanac". Njegov partner u napadu Abubakar Oumaru u 64. minutu, posle fantastičnog dodavanja Andrije Živkovića, rešio je sve dileme oko pobednika, ujedno skinuo sa svojih pleća etiketu promašaja meča, zbog onoga što je uradio samo šest minuta ranije. Tada je na divan pas Stefana Babovića u prostor sam sebi nametnuo obavezu da narednih dana na treninzima vežba kako bi trebalo reagovati u situacijama "jedan na jedan".

Do kraja utakmice, crno-beli su popravili utisak u odbrani, a razmenom pasova na sredini terena stavili do znanja da im je vezni red trenutno možda i najbolji deo tima. Marko Jevtović je igrao daleko sigurnije nego u prvoj utakmici, Darko Brašanac gurao loptu napared i zajedno sa Stefanom Babovićem naterao defanzivce Dile da zbunjeno gledaju kako teku Partizanove akcije, dok su prodori Andrije Živkovića samo stvorili precizniju sliku koliko je prvak Srbije bolji od ekipe iz Staljinovog grada.

Neka se spremi Steaua!

DILA GORI - PARTIZAN 0:2 (0:1)
/Brašanac 37, Oumaru 64/

Stadion: Tengiz Burjanadze
Gledalaca: 5.000
Sudija: Rostkovski (Poljska)
Žuti kartoni: Modebadze, Novalovski, Marcvaladze (Dila Gori), Brašanac, Balažic (Partizan)

DILA GORI (4-4-2): Ševčenko - Kurcilava, Kavkadze, Bagaev, Navalovski - Gvalia, Papava (od 46. Kvirkvija), Džaria, Iluridze (od 46. Mašukov) - Marcvaladze (od 82. Eristavi), Modebadze.

PARTIZAN (4-3-3): Ž. Živković - Vulićević, Balažic, Ćirković, Ne. Petrović - Jevtović, Brašanac (od 80. Ilić), Babović - A. Živković, Božinov (od 68. Ninković), Oumaru (od 87. Šaponjić).

(FOTO: Starsport)


tagovi

SteauaSrbijaFK PartizanLiga šampionaDila Goridarko brašanacAbubakar Oumaru

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara