""
""

Partizan oprezan u Solunu: Ovo je samo prvo poluvreme, važna je i razlika

Vreme čitanja: 1min | uto. 07.02.17. | 15:01

Trener Aleksandar Džikić pohvalno o košarkašima PAOK-a

Pobeda u derbiju znači vetar u leđa košarkašima Partizana. Na samo pred završnicu Jadranske lige, već, pre svega, za duel sa PAOK-om.

Beogradski crno-beli su još u ponedeljak, nepuna 24 sata pošto su na leđa oborili Crvenu zvezdu, stigli u Solun, gde ih u sredu očekuje prvi susret plej-ofa za plasman u narednu fazu FIBA Lige šampiona (20 časova, TV Arena sport 1).

Izabrane vesti

Kako navodi sajt crno-belih, u Grčku je stiglo 14 košarkaša, a stručni štab će tek odlučiti u kom sastavu će se suprotstaviti (dvojica će biti van konkurencije) domaćinu.
PAOK u prvenstvu ima učinak od devet pobeda i sedam poraza, na deobi je četvrtog mesta. Kao i ostali grčki timovi, ima rotaciju od deset igrača, dobar 'sajz' na centarskim pozicijama, spolja su glavni strelci Šibert i Mekfaden, a unutra prva opcija Klanton“, opominje Aleksandar Džikić, šef struke ekipe iz Humske.

S obzirom da se putnik u narednu rundu određuje na osnovu koš-razlike, Džikić opominje koliko je važno zabeležiti dobar rezultat u Solunu.
Domaći deo ekipe iskusan, plus nekoliko Grka u pravim igračkim godinama. Mogu da igraju efikasno i u tranziciji, ali im je i pozicioni napad organizovan i kontrolisan. Posebna specifičnost je činjenica da se igra na razliku. Tačnije, rezultat je vrlo bitan. Od prvog do poslednjeg minuta mora se biti svestan da je utakmica u sredu tek prvo poluvreme“, istakao je trener Partizan.

(FOTO: MN Press)


tagovi

SrbijaFK PartizanKK PAOKJadranska ligaFIBA Liga šampionaAleksandar Džikić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara