""
""

Partizan počeo silovito: Odmah šest komada, biće dobar tandem Đurđević - Tavamba (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.01.17. | 12:51

Crno-beli efikasni na prvoj proveri - 6:1

Raspucao se Partizan u prvoj proveri u novoj godini. Svi njegovi napadači koji su danas dobili šansu, ostavili su dobar utisak, četvorica su postigla golove, a peti nagovestio da bi mogao da bude dobro pojačanje. Na debiju Leandrea Tavambe, crno-beli su na kontrolnom meču na snegom prekrivenom terenu ispod južne tribine stadiona u Humskoj 1 savladali prvoligaša BSK iz Borče - 6:1.

Izabrane vesti

Tamo gde je stao na kraju prošle sezone, nastavio je Uroš Đurđević, koji je posle lepih akcija po levom krilu dva puta matirao golmana BSK-a Šegavca i tako poništio inicijalno vođstvo koje je gostima doneo Kiković, već u četvrtom minutu. Iako su tek nekoliko dana proveli zajedno na treninzima, deluje da bi Đurđević i novajlija Tavamba mogli da predstavljaju dobar tandem u napadu Parnog valjka. Pogotovo što je snažni Kamerunac ostavio utisak fudbalera koji razume igru i ne libi se da upošljava saigrače.

Važno je napomenuti da su posle gola Marka Jevtovića, u završnici prvog, crno-beli početkom drugog poluvremena postigli golove preko Alena Stevanovića i Valberija Božinova, a da se nešto kasnije u listu strelaca upisao i mlađani Đorđe Jovanović. Isto tako treba naglasiti da je trener Nikolić na štoperskim pozicijama ukazao priliku Lazaru Ćirkoviću u prvom, a Strahinji Bošnjaku u drugom poluvremenu.

Za ovaj meč nisu konkurisali, poslednji novajlija Mohamed el Monir, kapiten Saša Ilić, zatim Nebojša Kosović i golman Marko Jovičić, dok je mladi napadač Sava Petrov dobio priliku u završnici.

Po hladnom vremenu i vejavici meč privukao nekoliko stotina pristalica Partizana, od kojih su najverniji sredinom prvog poluvremena priredili i bakljadu.

PARTIZAN - BSK BORČA 6:1 (3:1)
/Kiković 4 - Đurđević 21, 34, Jevtović 37, Stevanović 56, Božinov 60, Jovanović 78/

Pomoćni teren stadiona Partizana
Sudija: Srđan Jovanović

PARTIZAN (4-4-2): Kljajić - Vulićević, Milenković, Ćirković, Bogosavac - Damjanović, Jevtović, Đuričković, Mihajlović - Tavamba, Đurđević. Drugo poluvreme: N. Stevanović - Radin, Ostojić, Bošnjak, Miletić - Everton, Marjanović, Janković, A. Stevanović - Božinov, Jovanović. 

BSK BORČA: - Šegavac, Antonijević, Todorić, Cvetković, Marinković, Kiković, Jokić, Gojković, Žerađanin, Baletić, Džugurić. Igrali su još: Bogdanović, Vančagović, Obadović, Pađen. Furtula, Milidžan, Mačković, Janković, Aćimov, Dabić.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Uroš ĐurđevićSuperligaSrbijaFK PartizanBSK Borča

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara