""
""

Partizan podneo žalbu: Sprečićemo nezakonito oduzimanje stadiona

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.10.13. | 13:46

''Rešenje koje je 1989. doneo Savezni sekretar za narodnu odbranu, konačan je i pravosnažan upravni akt, koji se ne može menjati ili ukidati bilo kakvom odlukom parničnog suda'', piše u saopštenju crno-belih koji su uvereni da u Srbiji postoji pravni sistem i pravično suđenje

Sportsko društvo Partizan je u petak pre podne zvanično podnelo žalbu na odluku Višeg suda u Beogradu da stadion u Humskoj bude vraćen u vlasništvo Ministarstva odbrane.
"Preduzećemo sve što je u skladu sa zakonom, do poslednje sitnice i do najdalje instance, ako bude potrebno, da sprečimo da nam bilo ko na nezakonit način oduzme naš stadion", navodi se na sajtu fudbalskog kluba Partizan.

Crno-beli poručuju da su 1990. godine potpuno zakonito stekli svojinska prava na osnovu zakonitog ugovora i da je očuvanje tih prava jedino moguće zakonito rešenje.
"Rešenje koje je 1989. godine doneo Savezni sekretar za narodnu odbranu, kojim je prethodno odobrio da se predmetne nepokretnosti bez naknade prenesu JSD Partizan, konačan je i pravosnažan upravni akt, koji se ne može menjati ili ukidati bilo kakvom odlukom parničnog suda. Odmah po zaključenju ugovora Partizan je upisao stečena prava u zemljišne knjige, što nikada nije osporeno ni od koga, pa ni od Ministarstva odbrane".

Izabrane vesti

U saopštenju se dalje navodi:
''Svima je poznato da su stadion i drugi objekti izgrađeni u isključivo sportskoj nameni, da su od prvog dana bili dom sportista i klubova JSD Partizan, na kojem su stasali brojni šampioni, olimpijski pobednici, prvaci sveta i Evrope. Nikada predmetni objekti nisu imali nikakvu funkciju u domenu narodne odbrane i vojske i nikada, sve do ove odluke Višeg suda, nikome nije padalo na pamet da od amaterskog sporta pokušava da izvuče materijalnu korist''.

Sportsko društvo Partizan podseća da se u sporne objekte investira već tri decenije i da se oni održavaju iz izvora koje obezbeđuju SD i njegovi klubovi.
"Apsolutno smo uvereni da u Srbiji postoji pravni sistem, pravna sigurnost ne samo za nas već i za sve građane, neotuđivo pravo na zakonito, objektivno i pravično suđenje. Uvereni smo, takođe, da se neće dopustiti svrstavanje građana, klubova i sportskih društava u kategoriju subjekata drugog reda, koji imaju manje prava od ostalih. Očekujemo se da će se naša vera potvrditi odlukom drugostepenog suda i nepodeljenom podrškom srpske javnosti".

Osim stadiona Partizana, odluka Višeg suda podrazumeva oduzimanje teniskih terena, terena na Kalemegdanu i objekta veslačkog kluba na Adi Ciganliji, koji su pre 24 godine postali svojina crno-belih.

(FOTO: MN Press)


tagovi

FK PartizanSrbijastadion PartizanaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara