""
""

Partizan - samo da se ne ponovi 1998!

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.06.17. | 10:17

Crno-beli nemaju kuda, moraju da pobede večeras u Železniku kako bi izborili majstoricu polufinala plej-ofa

Košarkaši Partizana priterani su uz zid. FMP ih je šokirao u halio Pionir, pobedio sa 96:91 i poveo sa 1:0 u polufinalu MOZZART Superlige, a crno-beli večeras moraju da slave u Železniku kako bi izborili majstoricu i povratak na svoj parket.

Izabrane vesti

Mnogo toga nije štimalo u igri crno-belih u sredu uveče, svesni su toga i u stručnom štabu i u ekipi moraju da okrenu stvari za 180 stepeni kako bi se vratili na pobednički put.

KVOTE MOZZARTA ZA MEČ FMP - PARTIZAN

Iako je Partizan već dva puta slavio ove sezone u hali u Železniku, jasno je da će mu sada biti znatno teže. I ne samo zato što neće imati podršku navijača, tako je bilo i u prethodnim duelima, već što su Panteri trijumfom napumpali samopouzdanje do maksimuma.

Džikić je morati da podigne ekipu koja evidentno, u domaćem šampionatu igra ispod sopstvenih mogućnosti. Moraće crno-beli na terenu u Železniku da potvrde da imaju kvalitetniju ekipu od FMP-a.
“Vezali smo dva poraza od Mega Leksa i FMP-a, ali to su sasvim drugačije utakmice. Duel sa Panterima je bio mnogo važniji i tu nismo smeli da dozvolimo kiks. Lično mišljenje je da igramo slabije u domaćem prvenstvu nego što smo igrali u ABA ligi, a za to nema izgovora“, rekao je sportski direktor Partizana Dragan Todorić za Informer.

Inače, ekipa Partizana poslednji put nije igrala u finalu plej-ofa domaćeg šampionata još 1998. godine. Zanimljivo, i tada im je rival u polufinalu bila ekipa iz Železnika.

“Neće biti lako, jer sada moramo da pobedimo na gostujućem terenu, gde nećemo imati podršku naših navijača. Imali smo samo jedan dan da se konsolidujemo. Nismo ličili na sebe u prvom meču i FMP je zasluženo pobedio. Uradićemo sve što je potrebno da izborimo majstoricu i vratimo seriju u Pionir“, navodi Todorić.

On je bio u klubu i te pomenute 1998. godine, kada je na kraju titulu osvojila Crvena zvezda.
“Bio bi ogroman neuspeh da nam se ponovi 1998. godina. Međutim, verujem da imamo snage da slavimo večeras u Železniku“, zaključio je Todorić.

Večerašnji okršaj Partizana i FMP-a u Železniku igra se od 21 sat uz direktan prenos na prvom kanalu televizije Arena sport. 

(FOTO: Starsport)


tagovi

FK PartizanJadranska ligaDragan TodorićAleksandar Džikić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara