"Saša Marković, Nemanja Kojić i Predrag Luka"
"Saša Marković, Nemanja Kojić i Predrag Luka"

Partizan sanja savršen kraj u Evropi: Vreme je da se odužimo Grobarima

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.12.14. | 10:54

„Nemamo šanse da idemo dalje, ali imamo obavezu prema navijačima i prema sebi da konačno nekog savladamo u grupnoj fazi UEFA takmičenja“, priželjkuje Saša Marković uoči duela sa Asterasom (19 časova)

Saša Marković, Nemanja Kojić i Predrag LukaDošlo vreme da se na odmor krene. Još 90 minuta deli fudbalere Partizana do završetka jesenje sezone i kakav god da bude rezultat susreta sa Asterasom ona za crno-bele ima obrise uspešne. Zimovaće na prvom mestu u prvenstvu, probili su se u polufinale Kupa Srbije bez primljenog gola i bili jedini naš predstavnik na međunarodnoj sceni, međutim, da bi zadovoljstvo bilo potpuno potrebno im je da u oproštajnom susretu Lige Evrope urade ono što nijedna generacija nije učinila pet godina. Da pobede.

Mi to možemo“, uverava Saša Marković, zadnji vezni Parnog valjka pred duel sa predstavnikom Grčke (19 časova, RTS). „Nemamo šanse da idemo dalje, ali imamo obavezu prema Grobarima i pre svega prema sebi da konačno nekog savladamo u grupnoj fazi UEFA takmičenja i kad je u septembru izašao raspored podsvesno smo računali da bi to trebalo da bude baš ova utakmica“.

Izabrane vesti

U Humskoj 1 ističu da bi meč sa Grcima trebalo da im bude lična karta sezone, eventualnim uspehom ostvarili bi prvi trijumf u grupama još od 2009, kad je na Topčiderskom brdu pao Šahtjor (1:0) i istovremeno popravili krvnu sliku na rang-listi UEFA, značajnoj zbog položaja u žrebu za evropske kvalifikacije narednih godina.
Jednostavno, osećamo i mi da smo na neki način dužni navijačima. Fantastično su nas bodrili ove sezone, bili uz nas i u dobru i u zlu i koliko god ljudi da bude večeras na tribinama zaslužili su da na poklon dobiju pobedu. Mada, neće biti lako, Asteras je u Tripolisu pokazao da je reč o nezgodnoj ekipi, za vikend je odigrao 1:1 sa Panatinaikosom, međutim, na našem terenu mi moramo da jurišamo na tri boda. Zaletali smo se i protiv jačih timova i prirodno je da krenemo ofanzivno još jednom. Nadam se da će takvo razmišljanje doneti pozitivan efekat i da ćemo se pobedom oprostiti od publike“.

Partizan se nalazi na dnu C grupe Lige Evrope, ima samo jedan bod iz pet utakmica i opšti je utisak da se nije obrukao. Naprotiv, čak je mogao da uveća saldo.
Jedino mi je krivo što nemamo više bodova. A mislim da smo ih zaslužili. Pre svega na gostovanjima u Istanbulu i Londonu, kad smo pokazali da u pojedinim trenucima možemo da budemo ravnopravan rival Bešiktašu i Totenhemu. Privodimo kraju takmičenje u mnogo teškoj grupi i kad već nismo savladali dve prvoplasirane ekipe, red je da padne ona koja nam je po kvalitetu možda i najbliža. Bio bi to savršen kraj ove jeseni“, dodao je Saša Marković, uz napomenu da ga raduje što je u finišu sezone dobijao sve veću minutažu i da ne razmišlja o odlasku u zimskom prelaznom roku, iako su prošle tri i po godine otkako je stigao među crno-bele iz OFK Beograda.

(FOTO: Starsport)


tagovi

AsterasGrčkaLiga EvropeFK PartizanSaša MarkovićSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara