""
""

Partizan se vraća u Poljsku!

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.07.16. | 19:59

Crno-beli će igrati protiv Zaglebja jer je poljski tim danas pobedio Slaviju iz Sofije sa 3:0 u revanšu prve runde kvalifikacija za Ligu Evrope

Izgleda da je fudbalerima Partizana ovog leta suđena Poljska. Nakon priprema u ovoj zemlji, ekipu Ivana Tomića očekuje povratak u Poljsku, tačnije u Lubin jer će tamošnje Zaglebje igrati u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope protiv crno-belih.

Izabrane vesti

Fudbaleri Zaglebja uspeli su danas da na svom stadionu u revanš utakmici savladaju Slaviju iz Sofije sa 3:0 i nadomeste minus od jednog gola (0:1) iz prve utakmice u bugarskoj prestonici.

Prva utakmica između Partizana i Zaglebja igra se 14. jula na stadionu u Humskoj, a revanš je sedam danas kasnije u Lubinu.

PARTIZAN OPET U LIGI EVROPE? BLIZU JE, A KVOTA JE ODLIČNA 

Potvrdilo se večeras da Poljaci imaju kvalitetniju ekipu od Bugara i da je poraz u prvom meču bio posledica nedostatka sreće, ali i nešto slabije uigranosti Zaglebja.

Lubomir Guldan je golom u 20. minutu anulirao prednost gostiju, a kada je vezista Lukas Pjatek u 64. minutu povisio na 2:0 bilo je jasno kuda ide ovaj meč. Tačku na ubedljivu pobedu i prolaz domaćina stavio je Macej Dabrovski devet minuta pre kraja utakmice.

Zaglebje je, kao i u prvoj utakmici, u svim parametrima bio bolji rival, samo što je ovaj put uspešno iskoristio prilike pred protivničkim golom.

Slavija je napadala tu i tamo, pokušavala da iz kontranapad i prekida pronađu put do mreže golmana Polačeka, ali je sve to delovalo poprilično sterilno.

Ponovo su u startnoj postavi Zaglebja pa sve do kraja bila dvojica nekadašnjih fudbalera Rada, Đorđe Čotra i Aleksandar Todorovski. Na kraju je Todorovski u sudijskoj nadoknadi vremena zaradio žuti karton.


ZAGLEBJE – SLAVIJA 3:0 (1:0)
/Guldan 20, L. Pjatek 64, Dabrovski 81/

ZAGLEBJE: Polaček – Todorovski, Guldan, Dabrovski, Čotra – L. Pjatek, Kubicki – Janoška, Vlasko (od 61. Rakovski), Vonijak – K. Pjatek (od 77. Papadopulos).

SLAVIJA: Kirev – Pašov, Velkov, Sergejev, Omar – Martinov (od 82. Krastev), Karabeljov (od 46. Jomov) – Vasev, Baldiski, Dimitrov (od 76. Stankev) – Serderov.


(FOTO: Action Images)


tagovi

ZaglebijeFK PartizanLiga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara