""
""

Partizan skakao po živcima navijača - Od minus 17 do pobede u Subotici

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.05.17. | 20:47

Birčević i Pot spasili čast crno-belih protiv Spartaka

Košarkaši Partizana izgleda da su odlučili da ove sezone u Superligi ozbiljno treniraju živce svojim navijačima. Crno-beli su u Subotici posle mnogo problema i preokreta slavili protiv Spartaka sa 82:75 u utakmici  četvrtog kola MOZZART Superlige.

Izabrane vesti

To je ekipi Aleksandra Džikića bila treća pobeda u domaćem šampionatu, dok je Spartaka upisao treći poraz. Najefikasniji je bio Stefan Birčević sa 21 poenom, Stefan Pot dao je 16, a Branislav Ratkovica 15 poena. Kod Spartaka najbolji je bio Ivan Kesar sa 25 poena, a četiri manje dao je Jelenić.

Opravdanje za crno-bele ne može da bude ni činjenica da je igrao bez dva najiskusnija igrača, Vila Hečera i Novice Veličkovića.

Jasno je da Partizan, ako želi da bude iole konkurentan Crvenoj zvezdi u borbi za trofej u Superligi, mora značajno da popravi igru i podigne formu u nastavku takmičenja.

Subotičani su odigrali spektakularno dobro u prvom poluvremenu i prilično neočekivano, odnosno lako nametnuli svoj ritam gostima iz Beograda.

A gosti iz Beograda su u tom periodu delovali kao totalno razbijena vojska čija igra nije imala ni glavu, ni rep.

Spartak je prvi put poveo sredinom prve četvrtine, a već na početku druge deonice imao je i dvocifrenu razliku na svojoj strani (28:19).

Najveća prednost domaće ekipe u prvom poluvremenu bila je 17 razlike (45:28), a 210 centimetara visoki Igor Kesar pravio je gostima ogromne probleme pod košem.

Ovaj momak postigao je čak 20 minuta za poluvreme, a tako nešto se Partizanu nije dešavalo ni kada je igrao protiv znantno boljih rivala u višestruko jačim takmičenjima.

Ipak, na početku treće deonice, crno-beli su valjda videli da je đavo odneo šalu i da bi mogli da dobiju veoma neprijatan šamar od tima koji se posle dugo vremena vratio u Superligu. Otuda i bolja, a pre svega angažovanija igra. Trio Birčević, Pot i Ratkovica povukao je Partizan napred i crno-beli su samo u trećoj četvrtini postigli čak 32 poena.

Zato nije bilo čudo što je Partizan krajem treće četvrtine konačno stigao do preokreta i prednosti koju nije ispustio do kraja ove utakmice koje svakako iz ugla crno-belih neće biti za pamćenje.


MOZZART Superliga, četvrto kolo

Utorak
Crvena zvezda - Mega Leks 89:85

Sreda
Spartak - Partizan 75:82
Dinamik - FMP 72:79
Borac - Vršac 75:74

(FOTO: Starsport)


tagovi

Aleksandar DžikićBranislav RatkovicaJadranska ligaKK Spartak SuboticaFK PartizanStefan BirčevićStefan Pot

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara