"Radost crno-belih posle gola Saše Ilića"
"Radost crno-belih posle gola Saše Ilića"

Partizan slavi Javorovog Kamerunca: Bez igre do bodova (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 13.04.13. | 15:43

Nesmotren prekršaj za najstrožu kaznu Ibrahima Valiđa doneo crno-belima tri boda iz Ivanjice

 

Radost crno-belih posle gola Saše IlićaRezultatska kriza ostala je iza Partizana, ali igra koju su pružili puleni Vladimira Vermezovića sigurno nije zadovoljila navijače crno-belih. Ipak, pamti se samo stanje na semaforu, a u Ivanjici je posle okršaja sa Javorom pisalo 0:1 (0:1) pa je lider Superlige u 23. kolu šampionata prekinuo crnu seriju od tri meča bez pobeda.

Izabrane vesti

Jedini gol na meču je već u drugom minutu postigao kapiten Saša Ilić sa penala pošto je prethodno uspavana odbrana domaćih očigledno propustila da primeti da je arbitar Miodrag Gogić označio početak meča.

Darko Brašanac je ušao u šesnaesterac domaćih, a tamo ga je sačekao neoprezni levi bek Javora Ibrahim Valiđo, koji je na trenutak izgubio um i nagazio na nogu prvotimca crno-belih, a Gogić sasvim opravdano pokazao na belu tačku.

Kapiten Saša Ilić, koji je zbog parnih kartona propustio poraz od Vojvodine u prošlom kolu, bio je siguran egzekutor najstrože kazne.

Rano vođstvo je, međutim, potpuno umrtvilo crno-bele u nastavku meča, pa do samog kraja gotovo da nismo videli niti jednu ozbiljniju akciju petostrukog uzastopnog šampiona Srbije, izuzev jednog duplog pasa Brašanca i Aleksandra Miljkovića posle kojeg je ovaj prvi tukao pored gola.

Partizan je u preostalom delu prvog poluvremena prepustio loptu domaćinima, ali su napadi apatičnog Javora, lišenog pomoći ponajboljih igrača Ifeanija Onjilova i Igora Stojakovića, uglavnom bili bezopasni.

Izuzetak je bio 35. minutu kada je Vladimir Radivojević lako obišao nesigurnog Tomislava Pajovića i na tri metra od Partizanove gol linije pronašao Filipa Kostića, ali je njegov udarac iz prve refleksnom reakcijom skinuo golman crno-belih Vladimir Stojković.

Ispostavilo se da je fenomenalna odbrana Stojkovića bila jedan od dva presudna momenta duela na stadiona Kraj Moravice obzirom da u drugom poluvremenu nismo videli apsolutno ništa od fudbala.

Partizan je nešto sigurnije čuvao loptu u svojim nogama, dok se Javor čini se prerano oprostio sa pobedom (pohvale na račun golmana Milorada Nikolića, koji je već u 86. minutu trčao do protivničkog kaznenog prostora?!).

Poslednji trzaj domaćina videli smo u 83. minutu, ali samo da bi se Stojković još jednom našao u ulozi spasioca i pravovremenim istrčavanjem zaustavio preteći napad Javora. Nešto nesigurniji bio je u 85. minutu, ali zaboravljeni Živorad Mišić nije mogao da stigne prejak pas Nikole Ivanovića.
"Veoma psihološki teška utakmica za nas, zbog čega su se na terenu i dešavale neke stvari koje nisu tipične za Partizan. Ipak, važno je da smo došli do veoma vrednih bodova, koji će nam značiti u nastavku šampionske trke", rekao je Vermezović posle utakmice.

Šef stručnog štaba ivanjičkog superligaša, Mladen Dodić nije imao šta da zameri svojim igračima, iako nije zadovoljan rezultatom...
"Nisam znao za taj podatak da smo imali veći posed lopte. Ja sam i pre utakmice nagovestio mojim igračima da je osnovni cilj da u uvodnim ne primimo gol i da izborimo 0:0 na poluvremenu kako bi ta nervoza prešla na stranu Partizana. Nažalost, desio se taj penal već u drugom minutu. Uspeli smo da se vratimo posle šokantnog gola, imali smo i tu stopostotnu šansu preko mladog Kostića, ali je nismo iskoristili. Probijali smo Partzan po tom njihovom levom boku i uspostavili ravnotežu na terenu. Žao mi je zbog rezultata, ali nemam šta da zamerim mojim momcima koji su zaslužili pohvale za igru. Okrećemo se Jagodini i meču u Kupu. Nismo pričali o Jagodini pre današnjeg meča, spremali smo se za Partizan i nadam se da ćemo biti jači za jednog od ove dvojice koji nisu igrali danas (Onjila i Stojaković op.a.)”, rekao je Dodić posle meča pred kamerama Arene Sport. 

Dakle, Partizan ostaje na šampionskom kursu, iako je današnja partija bila sve samo ne šampionska. Najbitnije je, ipak, da su crno-beli vratili sedam bodova prednosti nad Crvenom zvezdom, pa u relativnom miru mogu da isprate okršaj večitog rivala sa Spartakom i vide da li će premije uprave u visini od 40.000 evra biti dovoljne da Subotičani odnesu dva ili sva tri boda iz Ljutice Bogdana.

JAVOR - PARTIZAN 0:1 (0:1)
/Saša Ilić 2pen/

Stadion: Kraj Moravice;
Sudija: Miodrag Gogić;

Javor: Nikolić, Vlašić, Valiđo, Milović, Đorđević, Đokić, Momčilović, Radivojević, Kostić (od 69’ Ostojić, od 77’ Mišić), Vidić, Veselinović (od 79’ Ivanović);

Partizan: Stojković, Miljković, Pajović, Ivanov, Lazevski (od 53’ Volkov), Smiljanić, Jojić (od 46’ S. Marković), Brašanac, Ilić, Leo Silva (od 74’ Luka), Kojić.

 

SUPERLIGA - 23. kolo:

Javor - Partizan 0:1 (0:1)

/Saša Ilić 2pen/

Rad – OFK Beograd 1:0 (1:0)
/Đuršević 14/

Novi Pazar – Jagodina 2:0 (2:0)
/Kecap 20, Popović 38/

Radnički Niš – Donji Srem 1:1 (0:1)
/Ljubinković 53 - Vukobrat 39/

Smederevo – Hajduk 0:1 (0:0)
/Ćulum 87/

Radnički 1923 – BSK Borča 0:0

Crvena zvezda – Spartak 4:1 (2:1)
/Milijaš 20, 35pen, 58, Lazović 55 – Čović 26/

19.00: Vojvodina – Sloboda

(FOTO: partizan.rs)

tagovi

darko brašanacIbrahim ValiđoJavorFK PartizanSrbijaSuperligaUroš Ćosić i Saša IlićVladimir Stojković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara