PARTIZAN - TIM ZA DERBI: Četvorica debitanata, Zdjelar se vraća, Rikardo sam u špicu

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.09.18. | 07:45

Zlatni orlić trebalo bi da se vrati u startnu postavu crno-belih, kako bi vezni red dobio na čvrstini

Trener Partizana Zoran Mirković izvešće proverene snage na teren za okršaj sa Crvenom zvezdom u Humskoj u 158. večitom derbiju. Kao što je bilo manje-više i očekivano, sastav Partizana verovatno će pretrpeti samo dve izmene u odnosu na prethodne dve prvenstvene utakmice u kojima su crno-beli minimalcima osvojili bodove protiv novosadskog Proletera i Rada. Uz to, važno je napomenuti, da bi u Partizanovom sastavu trebalo da se nađu četvorica debitanata u večitim derbijima.

U startnu postavu se, posle odrađena dva meča suspenzije zbog crvenog kartona na meču sa Bačkom, vraća Nemanja R. Miletić. On će zauzeti poziciju pored desne aut linije gde je u dosadašnjem toku sezone pružao zaista dobre partije. Druga promena za koju će se verovatno opredeliti trener Mirković je na poziciji drugog zadnjeg veznog gde će se, umesto Nebojše Kosovića, naći Saša Zdjelar. Na taj način šef stručnog štaba želi da dodatno dobije na čvrstini na sredini terena, a to je segment koji je poprilično nedostajao Partizanu u poslednje vreme. Ovakvu varijantu su crno-beli uvežbavali na treningu u petak uveče, uz naravno, opasku da uvek postoji mogućnost da se to promeni u poslednjem trenutku.

Izabrane vesti

Ostale pozicije u timu, odnosno igrači koji će ih očekivati su manje-više očekivane. Na golu će stajati Vladimir Stojković koji je u poslednje dve utakmice u Superligi pokazao da opet podiže formu. Protiv Proletera u Novom Sadu je odbranio penal, a u okršaju sa Radom je skinuo nekoliko zicera. Štoperski tandem je standardan, a činiće ga iskusni Španac Mark Valijente koji će debitovati u najvažnijoj utakmici srpskog fudbala, odnosno mladi Svetozar Marković. Na poziciji levog beka biće Nemanja G. Miletić.

Drugi debitant u večitim derbijima biće crnogorski reprezentativac Aleksandar Šćekić, koji će na poziciji zadnjeg veznog biti u tandemu sa Zdjelarom. Trio ofanzivnih vezista trebalo bi da čine Marko Janković, Danilo Pantić i treći debitant, Goran Zakarić. Inače, protiv Rada je Mirković malo “tumbao” ovu liniju, pa se Janković našao u sredini, odmah iza špica, ali je očekivati da se za večiti derbi vrati na mesto pored desne linije jer je na toj poziciji do sada ipak imao najbolji učinak. I za kraj, usamljen u napadu Partizana biće visoki napadač Rikardo Gomeš, poslednji u nizu debitanta u večitim derbijima.

Predviđeni sastav Partizana: Stojković - N. R. Miletić, Marković, Valijente, N. G. Miletić - Zdjelar, Šćekić - Janković, Pantić, Zakarić - Rikardo.

 


tagovi

158. večiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara