""
""

Partizan traži zamenu Mitroviću i u Kini: Popaj je meta, ali nije prva opcija

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.08.13. | 14:19

Crno-beli se nadaju da će u finišu prelaznog roka dobiti Uroša Đurđevića iz Rada, ako ne uspeju da ga dovedu na pozajmicu bi stigao Miloš Stojanović iz Vuhan Zala

Jedan napadač odlazi u Brisel, drugom se još ne zna destinacija, a preostala dvojica su nedovoljna da na svojim plećima iznesu teret tek započete sezone, zbog čega čelnici Partizana uveliko razmišljaju kako da nadokande rupu u špicu nastalu prodajom Aleksandra Mitrovića u Anderleht i izvesnim transferom Marka Šćepovića u inostranstvo, te činjenicom da Vuk Rašović na raspolaganju ima samo Ismaila Beka Fofanu i Nemanju Kojića. Zato im pogled dopire čak do – Kine.

Izabrane vesti

Miloš Stojanović, prvotimac Vuhan Zala, nalazi se na radaru crno-belih i njegov dolazak u Humsku 1 postaće realno izvodljiv tek ako se ne realizuje ranije najavljeni transfer Uroša Đurđevića iz Rada, sve bližeg Crvenoj zvezdi.

U tom slučaju Stojanović bi u tabor srpskog prvaka stigao kao pozajmljen igrač Vuhan Zala, sa kojim je početkom juna potpisao jednoipogodišnji ugovor i otkup prava na bivšeg kapitena Jagodine je prepreka trajnijem angažmanu. A pozajmice su, posle besplatnih igrača, ionako omiljeno poslovno sredstvo rukovodilaca Partizana u eri predsednikovanja Dragana Đurića.

Stojanović je minule sezone bio prvi strelac Super lige (19 golova), sa trakom na ruci predvodio je Ćurane do istorijskog osvajanja Kupa Srbije, posle čega je prešao u Vuhan Zal, na insistiranje tadašnjeg trenera te ekipe Ljubiše Tumbakovića. Odigrao je šest utakmica i postigao dva gola u šampionatu Kine, a kako je Tumbaković u međuvremenu dobio otkaz, tako je i status Popaja postao nejasan.

Stojanović, međutim, nije prva opcija Partizana. Crno-beli se nadaju da će u finišu prelaznog roka ipak dobiti Uroša Đurđevića, razmatraju još neke opcije iz inostranstva, pa ako ništa od toga što su zamislili ne uspeju da ostvare okrenuće se iskusnom napadaču, za koga se još prošlog leta pominjalo da bi mogao u Humsku 1.

Miloš Stojanović (29) je karijeru počeo u Timočaninu iz rodnog Knjaževca, igrao za paraćinsko Jedinstvo, niški Radnički, Radnik iz Bijeljine, Slaviju iz Srpskog Sarajeva, da bi se 2007. prvi put obreo u Jagodini. Procvetao je tek u dresu Novog Pazara (2009/2010), postigavši 11 golova na 33 utakmice, odakle je otišao u Zlatne Moravce iz Slovačke, a najblistavije trenutka doživeo u drugom mandatu na stadionu pod Đurđevim brdom, postigavši 24 gola na 70 takmičarskih utakmica za dve godine.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Miloš StojanovićFK PartizanPopajSrbijaSuperligaUroš Đurđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara