""
""

Partizan u Kruševcu: Utakmica koja se mora pobediti!

Vreme čitanja: 3min | ned. 10.12.17. | 09:36

Crno-beli nemaju pravo na grešku u Lazarevom gradu (14.00)

Imao je Partizan i težih iskušenja tokmom ove jeseni i vojevanja na tri fronta, ali današnji duel protiv Napretka (14 TV Arena) spada u kategoriju onih koji se moraju dobiti. Računica je prosta: Miroslav Đukić i njegov i momci u slučaju novog kiksa našli bi se u nedozvoljenom minusu uoči predstojećeg 156.večitog derbija.

Đukićeve nevolje pred Kruševac: Kako bez Evertona, štopera Miletića, Tošića? Da nam Zvezda ne odmakne..

Izabrane vesti

Otuda je trener šampiona pokušao da mobiliše snage i pripremi ih za sva iskušenja u Lazarevom gradu. A tamo ih čeka vrlo nezgodan rival (Napredak je remizirao u Humskoj ove sezone), kao i jako težak teren.

Sneg odlaže derbi u Kruševcu? Napredak moli navijače za pomoć!

Jak adut za Miroslava Đukića je saznanje da otkako se vratio u srpski fudbal još nije izgubio utakmicu u gostima. Dobio je devet mečeva, jednom odigrao nerešeno (sa Crvenom zvezdom) i bez obzira na umor izazvan duelom sa Dinamom u Kijevu stiže pod Bagdalu rešen da trijumfuje. Na početku prethodne sezone, dok je trener još bio Ivan Tomić, crno-beli nisu uspeli u toj misiji, što im je sigurno dodatni motiv da obraduju  navijače na istom stadionu na kome su slavili titule 2008. i 2015. godine.

MOZZART kvota 2707 Napredak - Partizan 1 (5,60), X (3,90), 2 (1,55)

Sigurno je da će jednim okom Partizan gledati ka predstojećem meču protiv Crvene zvezde, ali neće imati luksuz da mnogo kalkuliše.  Posebno, jer je Miroslav Đukić otkrio da bi crno-beli mogli da u Lazarevom gradu istrče bez Evertona, Tošića i štopera Miletića.
„Napredak je ozbiljna ekipa, koja odlično igra kontranapade. Ne smemo da dozvolimo Crvenoj zvezdi da se odmakne, odnosno moramo da uđemo u derbi sa istom bodovnom razlikom. Zbog toga u Kruševac idemo po pobedu i tri boda“, poručio je Miroslav Đukić.

Napredak je, pak, u dosadašnjem toku sezone pokazao sposobnost da se nosi sa večitima, jer je posle 1:1 sa Partizanom uspeo da pobedi Crvenu zvezdu na svom terenu (1:0). Iskusni trenerski vuk Milorad Kosanović uspeo je, kako se to žargonski kaže, da „namesti“ Kruševljane koji su ove sezone svakom rivalu na svom terenu dali makar po gol. Probudio je i golgeterski nerv kod napadača Uroša Đerića, pošto je novajlija iz užičke Slobode dao čak osma golova na poslednjih osam takmičarskih utakmica. A kao potencijalna pretnja Parnom valjku slovi i Aleksa Vukanović, trostruki strelac na poslednja tri susreta.
„Dočekaćemo domaćinski Partizan, ali mi planiramo da u preostala dva kola uzmemo dva boda i zaokružimo jesenji saldo na 30. Crno beli imaju dovoljno rezervi da ukrajinska epizoda ne ostavi posledice. Niko, naravno, nije neranjiv i ubeđen sam da će naši napadači naći put do Stojkovićeve mreže“, poručio je štoper Kruševljana Bojan Miladinović.

Prethodnih pet međusobnih duela Čarapana i crno-belih ušlo je u GG, u tiom nizu čak četiri je oplemenjeno sa 3+, što nagoveštava još jedan efikasan susret pod Bagdalom.

NAPREDAK - PARTIZAN

Stadion: Mladosti

Sudija: Milorad Mažić

NAPREDAK: Ni.Petrović - Boranijašević, Simonović, Miladinović, Ne.Petrović - Eskić - Alivodić, Sekidika, Mitrović, Cukanović - Đerić.

PARTIZAN: Stojković - Vulićević, N.R. Miletić, Mitrović, N.G Miletić - Jevtović, Radin, Đuričković, Tavamba, Suma - Ožegović.

SUPERLIGA, 21. kolo:

Voždovac - Spartak 2:3 (0:1)
/Filipović 79, Ćirković 85 - Savković 26, 81, Ivanović 51pen/

Subota:

Rad - Mačva 0:2 (0:0)
/Gemović 88, Milinković 92/

Radnički Niš - Čukarički 1:0 (0:0)
/Pavkov 88pen/

Zemun - Radnik 0:1 (0:0)
/Ivanović 62/

Vojvodina - Javor 0:3 (0:1)
/Mitošević 32, Amanović 53, Krnić 55/

Mladost Luč. - Bačka 1:0 (0:0)
/Pejović 72/

Nedelja

14.00: (6,00) Napredak  (4,00)  Partizan (1,50)
16.30: (1,07) Crvena zvezda  (11,00)  Borac (18,00) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Bojan MiladinovićEverton Žoze Almeida SantošEvropaMiroslav ĐukićNapredak KruševacFK PartizanSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara