"Marko Janković i Miroslav Vulićević na večitom derbiju"
"Marko Janković i Miroslav Vulićević na večitom derbiju"

Partizan u ovim dresovima 58 godina kasnije

Vreme čitanja: 3min | sre. 08.03.17. | 09:44

Jedna izmena u sastavu crno-belih za meč sa Metalcem (15.30)

Marko Janković i Miroslav Vulićević na večitom derbijuDan emocija u Humskoj 1. Za dame - besplatno povodom 8. marta, za Grobare - da aplauzom pozdrave tim koji je u finišu večitog derbija ostao u trci za titulu, a za igrače Partizana - šansa da starije ljubitelje fudbala podsete na period od pre 58 godina.

Ne, ne, neće se danas igrati kao u vreme Milana Galića, Tome Kaloperovića ili Fahrudina Jusufija, ali hoće u istim dresovima koje su oblačili neki od najpoznatijih igrača kluba iz Humske 1.

Izabrane vesti

Crno-belim.

Tog 8. marta 1959, u četvrtfinalu tadašnjeg Kupa Maršala Tita, fudbaleri Parnog valjka su prvi put istrčali pred publiku u crno-belim dresovima. Savladali su Borac iz Titograda 1:0, plasirali su naredni krug i ostali večno zapisani u istoriji kao promotori novog dizajna opreme, jer su prethodno uglavnom igrali u beloj.

MOZZART kvote --->>> 2704: Partizan - Metalac 1 (1,15), X (7,00), 2 (15,00)

Crno-bela boja se održala i u njoj danas (15.30, TV Arenasport 1), ravno 58 godina kasnije, ekipa Marka Nikolića napada Metalac u nameri da još više pritisne Crvenu zvezdu, koja će dva i po časa kasnije u Novom Sadu da se sudari sa Vojvodinom.
Igra se u nezahvalnom terminu, u pola četiri usred radne nedelje, ali očekujem da ljudi nađu načina i da se snađu, ako je ikako moguće, isprate momke posle derbija na način kao u subotu, jer je to bilo fascinantno“, kaže Nikolić pred duel sa ekipom iz Gornjeg Milanovca.

Nebojša Kosović protiv BorcaNa njemu za domaćina neće igrati Alen Stevanović (povredio se na večitom derbiju), pa je stručni štab prinuđen na korekcije u veznom redu. Po svemu sudeći - minimalne. Očekuje se da Leonardo pređe u napad, kako bi pomagao Urošu Đurđeviću i da tako otvori prostor Nebojši Kosoviću i Marku Jankoviću - projektovanim da desjtvuju ispred Evertona i Marka Jevtovića - jer je upravo prelazak na formaciju 4-4-2 na Marakani označio opasniji Partizan.

Posebno što se od gostiju očekuje totalna defanziva.
Metalac je ekipa protiv koje smo jesenas odigrali možda i najtežu utakmicu. Tad je odlučio da igra sa pet igrača u poslednoj liniji, mislim da im je to jedini meč dosad u takvoj postavci. Dosta nas je namučio, reč je o ekipi koja igra na mali broj golova. Sigurno će biti vanredno motivisana protiv nas, jer se bori za plej-of, ali niko ne može da želi pobedu više od igrača Partizana“, dodao je Marko Nikolić.

Stefan Panić i Marko Jevtović jesenas u Gornjem MilanovcuMetalcu će biti vraški teško da se iskobelja iz kandži favorita, jer je u dosadašnja četiri ligaška okršaja u Beogradu dao samo jedan gol i pretrpeo sva četiri poraza.
Partizan se trenutno nalazi u odličnoj formi. Pokušaćemo, ipak, da napravimo iznenađenje. Svaki bod u ovom sistemu takmičenja nam mnogo znači. Daćemo sve od sebe da ostavimo što bolji utisak“, predočio je za Sportski žurnal Stefan Panić, kapiten tima Nenada Vanića.

NAJAVLJENI SASTAVI

PARTIZAN - METALAC (15.30)

Stadionu  Humskoj
Sudija: Zoran Široki

Partizan: Kljajić - Vulićević, Milenković, Ostojić, Miletić - Everton, Jevtović, Janković, Kosović - Leonardo, Đurđević.

Metalac: Belić - Nikodijević, Otašević, Bondarenko, Simović - Panić - Mijić, Rovčanin, Tomić, Stojković - Jovanović.

(FOTO: Star sport, FK Partizan)


tagovi

SuperligaSrbijaFK PartizanMarko Nikolićdresovi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara