""
""

Partizan u tunelu, svetlo se ne nazire: Napredak zadao novi udarac crno-belima (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.07.16. | 20:55

Kruševljani slavili sa 2:1 i gurnuli crno-bele u još veće probleme

Nadali su se navijači Partizana da će njihovi fudbaleri u Kruševcu, na gostovanju Napretku konačno videti gol i pobedu ove sezone. Gol su videli, ali je to bilo uzalud jer su hrabri Čarapani slavili sa 2:1 u derbi utakmici drugog kola Superlige Srbije i još jednom pokazali u kakvoj krizi se nalazi velikan iz Humske.

Izabrane vesti

A ona je sve veća i to izgleda vide svi osim čelnih ljudi Partizana, mada je Milorad Vučelić najavio podršku treneru Ivanu Tomiću čak i u slučaju novog kiksa crno-belih u Kruševcu.

Jer, nije pomoglo ni to što je strateg Partizana istumbao gotovo pola tima, od prvog minuta su zaigrali Leonardo, Saša Ilić, Dušan Vlahović, pa i debitant Bojan Ostojić. Crno-bele je načeo Nenad Šljivić u 21. minutu golom iz penala zbog kojeg će sigurno navijači Partizana imati šta da prigovore. Bojan Šaranov startovao je na Marka Gobeljića i telom ušao u kontakt, a sudija Santrač pokazao je na belu tačku.

Sve je bilo jasno kada je Josip Projić u 71. minutu bombom u bliži ugao sa 15-ak metara šokirao nespremnog Bojana Šaranova, a gostujuće navijače bacio u totalni očaj.

Iako je Tomićeva ekipa i u prvom i u drugom delu utakmice u nekoliko navrata igrala solidno i stvorila par prilika, mrežu protivnika zatresli su tek u 86. minutu, takođe sa bele tačke preko rezerviste Valerija Božinova posle faula na Iliću. Mada, slaba je to uteha posle 386 minuta čekanja u novoj sezoni.

I to je prava slika sadašnjeg Partizana, rada stručnog štaba, ali stanja cele ekipe, jer mlađi navijači sigurno, a verovatno ni stariji ne pamte kada se ovako nešto desilo sa klubom iz Humske. Mada, pošteno govoreći, Napredak je večeras potvrdio da je odlična ekipa posle remija sa Crvenom zvezdom na premijeri.

Čak ni posle drugog gola Napretka, fudbaleri Partizana, ne računajući Sašu Ilića i donekle Marka Jankovića nisu pokazali mnogo veću želju da grizu, već su delovali nekako letargično i uspavano. Generalno gledano, nijedna linija beogradskog tima nije delovala uigrano onako kako bi trebalo, a Napredak je to uspeo da kazni i u svakom kontrapadu Ndije, Gobeljić i drugovi su pravili ozbiljne probleme Partizanu.

Sve u svemu, Napredak sa radošću može da čeka nastavak takmičenja u Superligi, dok su crno-belima kola krenula nizbrdo, a deluje da nema nikog ko može da povuče ručnu kočnicu.

NAPREDAK – PARTIZAN 2:1 (1:0)

/Šljivić 21pen, Projić 71 - Božinov 87/

Stadion: Mladost
Gledalaca: oko 5.000.
Sudija: Dejan Santrač

NAPREDAK (4-5-1): Petrović – Simonović, Frimpong, Urošević (od 86. Beljić), Projić – Šljivić, Vulić, Gobeljić, Varga, Markoski – Ndijae (od 78. Br. Petrović)

PARTIZAN (4-2-3-1): Šaranov – Vulićević, Gogua, Ostojić, Bogosavac – Everton, Ilić – Janković, Leonardo (od 83. Radović), Mihajlović (od 64. Božinov) – Vlahović (Đurđić).

(FOTO: FK Partizan)


tagovi

Valeri BožinovSuperligaSrbijaSaša IlićFK PartizanNapredak KruševacleonardoIvan TomićEvropaBojan Ostojić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara