"Protokol sa poslednje utakmice..."
"Protokol sa poslednje utakmice..."

Partizan u Zemunu posle 10 godina

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.10.17. | 09:42

Crno-beli u dosadašnjem toku sezone uverljiviji na strani

Protokol sa poslednje utakmice...Posle deset godina Partizan dolazi u Gornju varoš. Sad već dalekog 10. marta 2007. crno-beli su poslednji put gostovali nekad renomiranom članu elite, a u okiru zaostalog meča 9. kola (15.00, TV Arenasport 1) ponovo će preći kratak put od dva i po kilometra, od njihovog sportskog centra do stadiona Zemuna.

Zanimljivo je da je na pomenutom meču za komandama Parnog valjka sedeo aktuelni trener Miroslav Đukić. Njegov tim je tad slavio sa 2:1 i verovatno ne bi imao ništa protiv sličnog scenarija jer bi to značilo da ostaje u pratnji za Crvenom zvezdom. Od početka sezone, klub iz Humske daleko uverljiije deluje u gostima, u Superligi je slavio na četiri od pet susreta (uz remi bez golova u večitom derbiju), a u tom nizu na tri meča nije primio gol.

Izabrane vesti

MOZZART kvote 2711 --->>> Zemun - Partizan 1 (19,00), X (8,50), 2 (1,10)

Sve bi to trebalo da stavi crno-bele u ulogu favorita, posebno što sebi ne smeju da dozvole kiks do kraja kalendarske godine, pošto su ih već nakupili (Voždovac 1:3, Napredak 1:1, Čukarički 0:0). A još više što odlaze na noge ekipi koja poslednja četiri kola nikog nije pobedila, usput je eliminisana i iz Kupa Srbije, u okršaju s Radom.
Moramo da uzmemo tri boda jer smo u zaostatku za večitim rivalom. Znamo da neće biti lako, ali moramo da idemo na pobedu. Zemun je tvrda, teška ekipa, koja ne prima mnogo golova. Tražiće svoju šansu i čeka nas teška utakmica”, smatra Miroslav Đukić.

Ognjen OžegovićTim trenera Milana Milanovića ima nekoliko iskusnih igrača, poput golmana Šaranova, štopera Pajovića i napadača Đenića. Kod kuće mahom igra neefikasne mečeve, na šest susreta od početka sezone (uključujući i Kup sa Radom) čak pet puta je prošla igra 0-2 gola.

Što se tiče međusobnih duela, iz 24 pokušaja Partizan je slavio čak 19 puta, uz pet remija. Zemun nikad nije pobedio crno-bele, a zanimljivo je da je na minulih osam duela ovih timova šest puta došla igra NG.
“Potpuno smo rasterećeni,  nema psihološkog pritiska, ali je kod igrača prisutna maksimalna motivacija, ovakve utakmice su najlakše za igranje. Želimo da ostanemo neporaženi, ukoliko se šansa bude ukazala pokušaćemo da osvojimo tri boda”, predočio je Milan Milanović, trener domaćina.

Projektovani sastavi

ZEMUN - PARTIZAN, 15.00

Stadion Zemuna u Gornjoj varoši
Sudija: Petar Piper

ZEMUN: Šaranov - Božović, Cvetković, Vuković, Vučić - Pajović, Đalović - Lasickas, Dimić, Mladenović - Lečić.

PARTIZAN: Jovičić - Vulićević, Nemanja R. Miletić, Ostojić, Nemanja G. Miletić - Everton, Jevtović - Janković, Suma, Tošić - Ožegović.

TABELA SUPERLIGE SRBIJE

(FOTO: Star sport, MN Press)


tagovi

FK PartizanSrbijaSuperligazemun

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara