Partizane, možeš ti to! Na Vodafon areni uhvati signal za Ligu Evrope (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | čet. 23.08.18. | 22:22

Bez pobednika u prvom meču plej-ofa, opet se pokazalo da je Bešiktaš ranjiv - 1:1

Šta napad napravi odbrana (s)ruši. Skoro decenijski nesklad još jednom je došao na naplatu fudbalerima Partizana. Drčnim, potentnim i sposobnim u završnoj trećini terena toliko da i moćni Bešiktaš bace na konopce. Nedovoljno snažnim da ga dotuku i(li) sačekaju priliku za nokaut. Defanzivno toliko šupljim da su dali gostima veštačko disanje, propustivši priliku da na Bosfor odnesu povoljniji rezultat od beogradskih - 1:1.

Mada, kako su igrali crno-beli, šta su sve pokazali u uvodnim sekvencama oba poluvremena, koliko je tu poleta, energije, pa i prkosa bilo, ostavili su Grobare u uverenju da bi za sedam dana u Istanbulu mogli još koji gol da postignu. Još ako u međuvremenu porade na očiglednim propustima poslednje linije... Biće šanse da na mestu gde Evropa dodiruje Aziju dotakne srpski predstavnik ulaznicu za grupnu fazu Lige Evrope.

Izabrane vesti

Ako Rudar su iz Pljevalja i Trakai služili za zagrevanje, a Nordsjiland za podizanje forme, onda je prvi duel sa Bešiktašem nagovestio da ovaj Partizanov tim može više nego što mu se predviđalo. I da Zoran Mirković ima petlju da u, kao u igračkim danima, uđe u borbu prsa u prsa sa, na papiru, daleko jačim od sebe. To kako je Parni valjak izgledao u izgradnji napada, kako lopta klizi od golmana, preko štopera, do zadnjeg veznog, ka ofanzivcima je nešto što nije viđeno za vreme drugog mandata Miroslava Đukića i što bi, kakav god da bude ishod dvomeča sa Turcima, morao da ostane model igre sastava iz Humske.

Još kad se lopta prenese u završnih 30 metara, gde uvek ima neko ko će da zasvetluca, daće crno-beli gol. Kao što su i "zapalili" atmosferu na stadionu već u 14. minutu, kad je Pantić proigrao Gorana Zakarića, ovaj pokazao snalažljiivost - ne samo tad - da loptu sačuva, centrira na drugu stativu, a Rikardo Gomeš - apsolutno najbolji pojedinac domaćina - uradio šta je do njega i podsetio na ambijent od pre deset leta kad se na istom mestu u slično vreme "pržio", kao na tihoj vatri, Fenerbahče.

Drugi je padež što Bešiktaš ima fudbalere svetskog formata. Čak i kad su pri zalasku karijera, takvi su znalci da nikad ne znate šta će da urade. Što, opet, ne može da bude baš toliki argument da bi se iza njega sakrili Nemana G. Miletić, pošto ga je Rikardo Kvarežma pretrčao kao da levi bek ne postoji, te Mark Valijente i Saša Zdjelar iza kojih se ušunjao Tolgaj Arslan i pokazao da  velikan iz Istanbula ima raznovrsni arsenal.

Primljeni gol samo minut posle datog kao da je "vezao" noge Partizanovim fudbalerima, trebalo im je dobrih 20-ak minuta da uhvate ritam, u međuvremenu ih je zadesio peh (povreda Marka Jankovića), zbog kog je Mirković morao da menja kompoziciju tima (preselio Zakarića desno, Pantića pomerio levo, a rezervistu Ivanovića stavio iza Gomeša), pa je njegov tim izgledao opasno i kad se vratio iz svlačionice. Posebno u uvodnih 15-ak minuta, ponajviše zahvaljujući Goranu Zakariću, definitivno značajnom pojačanju, kao i Rikardu Gomešu o čijoj partiji najbolje svedoče aplauzi celog stadiona kad ga je menjao Nikolić.

Nije Partizan do kraja stvorio zicer, nije imao šansu za kojom bi žalio (možda ona levog beka Miletića), ali je pokazao da sa Bešiktašem može da se nosi. Iako su gosti bili konkretniji i(li) pametniji. Nisu srljali, strpljivo su gradili napade, imali odlične prilike preko spoljnih igrača, Erkina i Gonula, koji su pošteno namučili odbranu Mirkovićevog tima... I nisu uspeli da valorizuju to što su na papiru skuplji, trofejni, moćniji, između ostalog što je novi trener srpskog predstavnika smanjio broj kritičnih minuta i uveo meč u mirniju završnicu nego prethodne.

Biće za sedam dana na Vodafon areni ozbiljnih pokušaja i jednih i drugih da uhvate signal Lige Evrope. Partizan je pokazao da ima šifru. Još samo da se uloguje.


PLEJ-OF KVALIFIKACIJA ZA LIGU EVROPE, PRVA UTAKMICA

PARTIZAN - BEŠIKTAŠ 1:1 (1:1)
/Gomeš 14 - Arslan 15/

Beograd
Stadion Partizana
Gledalaca: oko 22.000
Sudija: Ivan Kružliak (Slovačka)
Žuti kartoni: Kosović, Ivanović, N. G. Miletić (Partizan), Erkin, Arslan (Bešiktaš)

PARTIZAN: Stojković - N. R. Miletić, Marković, Valijente, N. G. Miletić - Zdjelar, Kosović (od 66. Šćekić) - Janković (od 34. Ivanović), Pantić, Zakarić - Gomeš (od 74. Nikolić). Trener: Zoran Mirković.

BEŠIKTAŠ: Zengin - Gonul, Pepe (od 76. Roko), Vida, Adrijano - Medel - Ujsal, Arslan (od 88. Jalčin), Kvarežma (od 78. Tore), Erkin - Larin. Trener: Šenol Guneš.


Foto: Starsport


tagovi

Liga EvropeRikardo GomešRikardo KvarežmaZoran MirkovićDanilo PantićMarko JankovićNebojša KosovićNemanja NikolićAleksandar Šćekić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara