""
""

Partizanov i Vošin otpadak centralna figura iznenađujućeg remija Etiopije i šampiona Afrike (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.01.13. | 20:55

Pogledajte šta je sve u meču Kupa Afričkih Nacija protiv Zambije radio Said Saladin koji je pre par godina bio na probi u Paritzanu i Vojvodini. U drugom meču Burkina Faso otkinula bod Nigeriji

Šampion je posrnuo već na startu! Jedan od najvećih autsajdera Kupa Afričkih Nacija, reprezentacija Etiopije je napravila iznenađenje odigravši 1:1 sa aktuelnim vladarom Crnog kontinenta, selekcijom Zambije. Centralna figura meča je bio napadač Etiopije, Said Saladain, nama u Srbiji poznat iz 2010. godine kada je bio na probi u Partizanu i Vojvodini, ali je tada precrtan jer nije zadovoljio domaće stručnjake. Čak je dao i jedan gol za Teleoptik. U poslednje vreme su stizale informacije da su za Saladina zainteresovani neki francusi i engleski klubovi.

Izabrane vesti

Meč je počeo upravo u znaku Saladina, koji je u 17. minutu pobegao odbrani Zambije, prebacio golmana, ali je lopta odskočila ispred praznog gola i otišla preko prečke. Stvarno nije imao sreće...

Samo šest minuta kasnije, Said Saladin je opet pobeogao odbrani šampiona Afrike i na nedozovoljen način je srušen u šesnaestercu. Preuzeo je odgovornost, šutirao sa bele tačke, ali mu je golman Mvene odbranio.

U 36. minutu, Etiopija ostaje sa igarčem manje posle divljačkog starta golmana Taseua koji je u stiliu Haralda Šmahera startovao na Lungua i teško ga povredio.

Zambija je brojčanu nadmoć kaznila na početku drugog dela igre kada je Kolins Mbesuma završio lepu akciju svoje reprezentacije. Ipak, Etiopija je i sa igračem manje uspela da doše do boda. U 64. minutu Saladin je namestio gol Adaneu i Antilope su stigle do zasluženog izjednačenja.

Do kraja je Zambija vršila pritisak, ali je Etiopija odolela i osvojila veliki bod koji će gotovo sigurno zakomplikovati situaciju u grupi C. Za to se potrudila i selekcija Burkine Faso, koja je u nadoknadi vremena otkinula bod favorizovanoj Nigeriji - 1:1.

Nigerija je vodila pogotkom fudbalera Spartaka iz Moskve Emanuela Emenikea u 22. minutu, kojem je prethodila fenomenalna asistencija Idejea.

Situaciju za Nigerijce pomalo je zakomplikovalo isključenje Amrosea u 74. minutu, ali su i pored toga bili nadomak slavlja.

Ipak, taman kada je izgledalo da je pitanje pobednika rešeno usledila je kontra koju je povukao Pitrojpa, a u veliki bod Burkine Faso pretvorio Alain Traore.

(FOTO: Action images)

 

.

 

 


tagovi

etiopijaKup afričkih nacijareprezentativni fudbalSaid SaladinZambija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara