"Stadion Partizana"
"Stadion Partizana"

Partizanov odgovor Đuriću: Zašto čuvate glasove, što nas ne pobedite 12. aprila?

Vreme čitanja: 3min | uto. 05.04.16. | 19:53

Član Radne grupe crno-belih Vladimir Vuletić replicirao bivšem predsedniku, upoređujući ga sa carom Dušanom i feniksom iz pepela

Stadion Partizana

Predsednik Nadzornog odbora Partizana Vladimir Vuletić replicirao je bivšem predsedniku crno-belih Draganu Đuriću povodom njegovih javnih tvrdnji da je opozicija prikupila 36 potpisa uoči Vanredne Skupštine crno-belih zakazane za 12. april u Zemunelu.

Izabrane vesti

S tim što nekadašnji čelnik uverava da na njoj neće biti kvoruma, te da će se zasedanje najvišeg klupskog tela odložiti za 27. april.

Dragan Đurić izabrao stranu i stao uz Nedića: Imamo već 36 potpisa

Vuletić ističe da je sednicu Skupštine zakazao za naredni utorak baš iz razloga da bi izašao u susret opozicionarima.
„Nadzorni obor Partizana je, u okviru svojih nadležnosti, po članu 35. Statuta, zakazao Vanrednu izbornu Skupštinu za 12. april. To je učinio usled zahteva koji su proilazili iz dela javnosti da kriza potresa klub, da ne postoji legitimet njegovih organa i da od provere istog ne bi trebalo bežati. Poštujući te navode, iako sam bio mišljenja da trebalo sačekati kraj sezone, jer bi to bilo ispravnije i za prvi tim povoljnije, doneo sam odluku da izađem u susret zainteresovanim licima i stranama i zakazao Skupštinu u najskorijem vremenskom intervalu koji je mogao biti određen“, ističe Vuletić u izjavi za MOZZART Sport.

Vuletić

Profesor Rimskog prava na Pravnom fakultetu u Beogradu dodaje da je začuđen Đurićevim navodima.
„Danas dobijam, posle niza medijskih veleobrita vezanih za potencijalne kandidate za predsednika izjavu izvesnog Dragana Đurića, koji u prvom licu množine, saopštava „imamo 36 potpisa“. Osim ukoliko on, poput cara Dušana, koji se u svojim nastupima obraćao „Mi car Dušan“ ne misli na sebe, očigledno je da govori u ime nekakve kuloarsko-medijske opozicije iza koje stoje otac i sin, Vojislav i Novak Nedić, pa im se verovatno time preporučuje za novog kandidata za predsednika Partizana. On je peti takav medijski kandidat, posle Dragoljuba Vukadinovića, Mileta Jovičića, Nenada Bjekovića i Sava Miloševića. Više i ne znam ko je njihov kandidat. Nije ni bitno. Bitno je da u klubu postoji nepodeljeno i jasno izraženo jedinstvo legalnih institucija koje će 12. aprila, ukoliko se tog dana bude pojavilo 33 delegata, izaći na proveru svog legitimiteta“.

Vuletić dodaje da se, posle Đurićevih reči, součava sa nekoliko nedoumica.
„Pitam se, ako Dragan Đurić kaže „imamo 36 potpisa“, zašto ih ne konzumira već 12. aprila i time iskaže snagu, premoć, nadmoć i veliku pobedu? Zašto 36 ili koliko god glasova čuva za kasnije? Da li je to zato što ih stvarno ima ili zato što je reč o medijskim natpisama i pokušaju spinovanja?"

Đurić

Zatim dodaje:
„Podsećam javnost da je Nadzorni odbor blagovremeno ostavio sedam dana svim zainteresovanim stranama da dostave delegatima Skupštine jednu trećinu potpisa za njeno vanredno sazivanje. Kako se tada nijedan potpis nije pojavio Nadzorni odbor je preuzeo obavezu na sebe, da u skladu sa Statutom, zakaže Skupštinu. Kako tih potpisa druge strane nije bilo tad, nema ih ni sad. U tom pogledu, pitam Dragana Đurića i one koje on reprezentuje, šta je probIem da pobede 12. aprila, ako su već prikupili 36 potpisa. To je 36 glasova. Tri više od 33 potrebna. Slavodobitno bi trebalo da se pojave, a ne da bojkotuju ono što su tražili“.

Član Radne grupe koja trenutno rukovodi Partizanom u zaključku se osvrnuo, između ostalog, na period kad je Đurić vodio Parni valjak.
„Pojava Dragana Đurića, kao feniksa iz pepela, očigledno kao novog najkvalitetnijeg kandidata od svih ranije licitiranih, mene raduje. Biće u prilici da nastavi svoj izvanredni rad u Partizanu, ovenčan dugom od 15.000.000 evra koji je ostavio u nasledstvo uprkos osvojenih šest titula, jednim plasmanom u Ligu šampiona i dva u Lige Evrope, blokiranim računom, neisplaćenim jednim jedinim dinarom nagrada i bonusa zaposlenima u omladinskoj školi u periodu od 2010. do 2014. i ostavljenim najpogubnijim ugovorom u istoriji kluba vezanim za prodaju ekonomskih prava na Andriju Živkovića, zbog čega Partizan i danas trpi i tek će trpiti negativne posledice. Ako je to taj džoker iz rukava ove nove neprincipijelne koalicije Nedić-Đurić, koja je i ranije postojala, a sad je obnovljena, čiji je jedini moto „vlast po svaku cenu“ onda mogu samo da citiram stare Rimljane similis simili gaudet – sličan se sličnom raduje“, zaključio je Vladimir Vuletić.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Vladimir VuletićSuperligaSrbijaFK PartizanDragan Đurić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara