""
""

Partizanov povratak u Skoplje - šansu dobija i Karahodžić?

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.10.16. | 09:06

Stara fraza u sportu glasi da su "uvek najteže unapred dobijene" utakmice, a upravo jedna takva čeka košarkaše Partizana

Stara fraza u sportu glasi da su "uvek najteže unapred dobijene" utakmice, a upravo jedna takva čeka košarkaše Partizana u Skoplju. Protivnik će im u četvrtom kolu Jadranske lige biti debitant u tom takmičenju Karpoš Sokoli koja je izgubila sve tri utakmice do sada.

I crno-beli na ovaj duel dolaze kao apsolutni favoriti, ne samo zbog perfektnog učinka na startu već i zbog činjenice da im se forma popravlja, iako je trener Aleksandar Džikić jasno rekao da je to još daleko od onog pravog i očekivanog.

Izabrane vesti

NOVO! NOVO! NOVO! Mozzartbet.com promenio dres! 

Karpoš je jedini meč u Skoplju na Jadranu zasad odigrao protiv Igokee u drugom kolu i tu je bio sasvim ravnopravan rival. Međutim, presudilo je iskustvo gostiju iz Aleksandrovca koji su već prevalili "milion" ovakvih mečeva u regionalnom takmičenju.

Igra Partizana, pokazala su prva tri kola na Jadranu, ali i dueli iz pripremnog perioda, u velikoj meri zavisi od američkog plejmejkera Vilijama Hečera. On je pokazao da će biti prvi strelac ekipe u novoj sezoni, a u paru sa podjednako iskusnim Branislavom Ratkovicom trebalo bi i da pojačava ili usporava ritam igre cele ekipe.

MOZZART KVOTE ZA OVAJ MEČ

Trener Džikić objasnio je posle pobede nad Cibonom u prošlom kolu da će u zavisnosti od protivnika menjati i svoj sastav. Tako bi u protokolu za meč sa Karpošem mogao da se nađe i Kenan Karahodžić.
"Protiv Cibone smo morali da igramo sa trećom peticom, Koprivicom. Sledeće kolo naš rival ima tri četvorke, pa će Kenana Karahodžić biti u timu", podsetio je on.

Karhodžić je letos došao na dvogodišnju pozajmicu iz španske Unikahe, ali ovaj krilni centar još nije debitovao za crno-bele.

Inače, crno-belima će ovo biti već drugo gostovanje u Skoplju za samo šest dana. Prošlog utorka Partizan je poprilično neočekivano demolirao makedonskog šampiona MZT sa 93:62 u meču drugog kola.

Kada je u pitanju sastav današnje rivala Partizana, Karpoša, jasno je da ton igri daju američki plejmejker Kendrik Peri nekadašnji reprezentativac Srbije Dragan Labović, ali i internacionalac Uroš Duvnjak koji je karijeru počeo baš u Partizanu.

Možda je i pošteno reći da Karpoš na startu sezone mora da prođe neke "dečje bolesti" kako bi stekao iskustvo u takmičenju koje je ipak na višem nivou od onog koje je igrao do sada. Oprez je svakako ono što je potrebno Partizanu u ovom trenutku, jer bi najgora stvar bila da ekipa poleti.
"Ne smemo sada da se opustimo. Neće nam biti lako, iako Karpoš još nije pobedio u Jadranskoj ligi. Važno je da zadržimo fokus i maksimalno se psihički spremimo za meč u kojem možemo da ostvarimo još jednu važnu pobedu na gostovanju", rekao je Partizanov plej Hečer.

Duel u skopskoj hali Boris Trajkovski igra se od 18 sati.

Piše: Marko Protić

(FOTO: MN Press)


tagovi

EvropaJadranska ligaKarpoš SokoliKenan KarahodžićFK PartizanSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara