Partizanov štoper “dovodi” igrača u Barselonu

Vreme čitanja: 1min | ned. 29.07.18. | 16:28

Valijente govorio za Mundo Deportivo o Musi Vageu iz Eupena

Musa Vage nalazi se već neko vreme na radaru Barselone, u sledeće sezone mogao bi i da stavi potpis na ugovor sa slavnim klubom, a njegov doskorašnji saigrač iz Eupena, a sada član Partizana, Mark Valijente smatra da bi mladi Senegalac bio dobra investicija za budućnost.

Valijente je prošao školu Barselone, bio i kapiten u mlađim kategorijama Blaugrane i vrlo dobro zna šta se zahteva od igrača u ovom klubu.
“On ima potencijal, ali je još veoma mlad i potrebno mu je vreme. Ume da odigra i u napadu, snažan je i ima skok. Ako ispegla određene defanzivne aspekte svoje igre, može da postane ozbiljan desni bek u budućnosti. Belgijska liga nije toliko poznata i eksponirana, ali je jako i zahtevno takmičenje. Vage na terenu deluje neumorno, stalno može da trči”, rekao je Valijente za El Mundo Deportivo.

Izabrane vesti

Partizanov fudbaler dodao je i da je Vage momak koji ima konstantnu želju da uči i napreduje.
”Dobro radi na treninzima, a kada ga ispravite u nečemu, gleda na to pozitivno i pokušava odmah da primeni savet. Eupen je mali klub u kojem je dobio šansu da igra profesionalni fudbal i stekao je iskustvo. Pružao je dobre partije, toliko kvalitetne da je zaigrao na Mundijalu i dao gol. Ipak, prvi tim Barse je nešto sasvim drugačije. Vague mora da nastavi da napreduje”, dodao je Valijente.

Foto: Starsport


tagovi

Mark ValijenteLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara