""
""

Partizanova misija okončana na Bosforu: Crno-beli sami sebe izbacili iz Evrope (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | čet. 06.11.14. | 20:55

Puleni Marka Nikolića nisu uspeli da iznenade Bešiktaš u Istanbulu...

(OD SPECIJALNOG IZVEŠTAČA MOZZART SPORTA IZ ISTANBULA)

Gol su uspeli da daju, ne i da ga sačuvaju! Partizanovi fudbaleri su mogli da se uvere da je Istanbul izvanredan grad za razgledanje tokom dana, ali im je večeras pao mrak na oči, pošto ih je Bešiktaš u još jednoj bici neravnopravnih porazio taman u trenutku kad su možda i pomislili da mogu da mu se odupru - 1:2.

Izabrane vesti

Juriši ekipe Slavena Bilića trajali su svih 90 minuta, ali se početkom drugog dela činilo da domaćin ima bar dva igrača više na terenu, jer su crno-beli greškama iz kategorije kardinalnih kao na tacni servirali domaćinu poklon u vidu turskog čaja i omogućili mu da uživa u blagodetima tri boda, a sebi zamračili ionako očajnu statistiku sa gotovanja u grupnoj fazi Lige šampiona ili Lige Evrope. Posle nespretnih reakcija Vojislava Stankovića i Danila Pantića srpski predstavnik je potpisao kapitulaciju na Bosforu i sam sebe eliminisao iz C grupe drugog po važnosti UEFA takmičenja. Sa svega jednim bodom posle četiri kola tim iz Humske 1 ne može da stigne ni Totenhem, ni Bešiktaš, a pošto u narednom kolu gostuje u Londonu teško da će i tamo popraviti sumornu statistiku: jedan remi i čak 15 poraza na evropskim gostovanjima u grupnoj fazi.

Tokom prvog poluvremena na Ataturku Partizan je predstavio novi izum svojim navijačima - igra bez lopte. Gosti su je dirali samo u situacijama kad je trebalo da "čiste" opasne atake rivala, Drinčić i Saša Marković u trenucima kad su uklizavanjem pokušavali da spreče ubrzane napade domaćina, a Petar Škuletić je maltene nije ni pipnuo, s obzirom da je za Danila Pantića, Petra Grbića i Nikolu Ninkovića organizacija akcija predstavljala nemoguću misiju, pa bi i u ono malo situacija koje su zaličile na opasne po Gonena reagovali u stilu "neću ja, ako može neko drugi".

Naravno, u takvoj postavci, Bešiktaš je dominirao u posedu, "vezao" terenom kao Barselona u najbljiim danima, slao lopte na bok i po ustaljenoj matrici, brzopotezno, kao u šahu, dokazio u situacije da matira Lukača. Doduše, nije stvorio ni približno prilika kao u Beogradu, možda i zbog toga što je golman Partizana odbranio prvi udarac Torea i stekao sigurnost, a Volkov delovao otresitije nego pre 14 dana i uspevao da spreči najboljeg igrača turskog tima da pravi dar-mar po desnoj strani - ali se svaki put kad bi Slaven Bilić rukama komandovao juriš i "crtao" kako bi trebalo da teku akcije, njegove zamisli domaći igrači bi uglavnom sprovodili u delo.

Jedino nisu bili uspešni u realizaciji. Za to, osim Sivoka, koji se u 27. minutu našao u oofsajdu, zbog čega mu je opravdano poništen pogodak, mogu da krive najviše Lazara Ćirkovića. Još jedna vrlo dobra partija letošnjeg novajlije iz Rada i mirno reševanje komplikovanih situacija tanjili su živce domaće publike, a Partizanovim fudbalerima povremeno ubrizgavala injekciju adrenalina da po njegovom receptu igraju u drugom poluvremenu.

Sve dok opet nije rešio da zablista Vojislav Stanković. Njemu je sudija Tudor oprostio igranje rukom, ali start nad ubedljivo najboljim igračem utakmice Gokanom Toreom nije mogao da toleriše, pa je Demba Ba iz jedanaesterca napravio razliku koju je domaćin zaslužio već u prvom delu. Po onoj staroj, da nesreća nikad ne dolazi sama, crno-beli su konfuznim reakcijama u nastavku meča sami sebe pobedili, Danilo Pantić je otvorio kontru, a Tore asistencijom za Demba Bu izrastao u junaka meča.

I tek onda, kad je maltene sve bilo rešeno, crno-beli su počeli da igraju - napred. Uvođenje Saše Ilića i Lazovića pokrenulo je usporeni Parni valjak, koji se sve češće približavao Gonenu, a odložena lopta iskusnog veziste na koju je natrčao Saša Marković i lepo je plasirao u ćošak stvorili privid da Nikolićev sastav do kraja može da izvuče bod. Možda je trebalo da bude sviran jedanaesterac posle starta nad Ninkovićem, Lazović je mogao daleko bolje da reaguje i zatrese mrežu posle projektila Drinčića i odbrane Gonena... Ali realno, Partizan više od poraza nije ni zaslužio.

Kompletan tok meča možete pogledati OVDE.

----------------------------------------

BEŠIKTAŠ - PARTIZAN 2:1 (0:0)
/Ba 57, 61 - Marković 78/

Istanbul
Stadion: "Ataturk"
Gledalaca: 20.000
Sudija: Aleksandru Tudor (Rumunija)
Žuti kartoni: Kavlak (Bešiktaš), Volkov, Stanković, Marković, Lazović (Partizan)

BEŠIKTAŠ: Gonen - Kojbaši, Franko, Sivok, Mota - Hačinson, Kavlak - Tore (od 90. Ujsal), Ozajkup (od 70. Sosa), Šahan (od 58. Petkemenk) - Ba. Trener: Slaven Bilić. 

PARTIZAN: Lukač - Stevanović, Ćirković, Stanković, Volkov - Marković, Drinčić  (od 65. S. Ilić)- Grbić (od 67. Živković), Pantić, Ninković - Škuletić (od 67. Lazović). Trener: Marko Nikolić. 

----------------------------------------

(FOTO: MN Press)


tagovi

BesiktasDemba BaEvropaGokan ToreLiga EvropeFK PartizanTurskaVojislav Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara