""
""

Partizanova šetnja kroz Železnik - još ima nade za prvo mesto

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.05.17. | 22:40

Crno-beli od petog minuta do kraja držali dvocifrenu prednost protiv FMP-a

Trka u dvoje se nastavlja. Košarkaši Partizana u gostima su ubedljivo savladali FMP Železnik sa 85:71 u utakmici pretposlednjeg, 13. kola MOZZART Superlige i sačuvali nadu da mogu do prvog mesta u borbi sa Crvenom zvezdom.

Izabrane vesti

To je crno-belima bila 12. pobeda u šampionatu, dok su Panteri iz predgrađa upisali peti poraz.

Bila je ovo jedna od boljih utakmica crno-belih u MOZZART Superligi ove sezone i navogeštaj da trener Aleksandar Džikić možda podiže formu kako se približava plej-of. Večeras nije mogao da računa na centra Uroša Lukovića koji je preventivno pauzirao zbog problema sa leđima koji „vuče“ tokom cele sezone.

A možda će se baš ove dve ekipe i sastati u polufinalu plej-ofa i ovo je bila neka vrsta solidne uvertire za te okršaje.

FMP je nastupio bez Amerikanaca Ajzee Ostina koji je suspendovan zbog tuče na utakmici sa Spartakom i to se osetilo u igri Pantera.

Partizan je večeras bolje i spremmjie ušao u utakmicu, pa je već posle uvodnih pet minuta došao do dvocifrene prednosti (15:5). Tada je moglo da se nasluti kako će se ova utakmica završiti.

Za razliku od nekih prethodnih duela, nije bilo toliko oscilacija u igri crno-belih, čuvali su dvocifrenu prednost koja je u završnici prvog poluvremena iznosila i plus 21.

Razigrani su u Partizanu bili Vil Hečer, Adin Vrabac i Stefan Birčević, a kasnije im se pridodao i kapiten Novica Veličković. Na drugoj strani, Aleksa Radanov i Dragan Apić su jedini bili u kakvom-takvom ritmu.

Panteri su se koliko-toliko razbudili u trećoj četvrtini, Dejan Davidovac je povukao ekipu, ali nikako FMP nije uspeo da dođe makar do jednocifrenog zaostatka.

U poslednjoj deonici crno-beli su suštinski rutinski čuvali prednost, FMP više nije imao snage da ozbiljnije napadne goste.


FMP ŽELEZNIK - PARTIZAN 71:85 (11:22, 17:25, 25:17, 18:21)

Hala u Železniku
Gledalaca: 600
Sudije: Vojinović, Juras, Glišić

FMP: Radanov 12, Čović 9, Davidovac 10 (11 sk), Apić 15, Lazarević, Bursać 6, Šešlija, Kutlešić, Ljubičić 7, Radovanović 6, Kaplanović, Bolden 6.

PARTIZAN: Ratkovica 12 (8as), Vrabac 11, Marinković 9, Tanasković, Veličković 11, Majstorović 8, Birčević 11, Koprivica 4, Andrić 4, Hečer 18, Pot 2, Karahodžić.


 

(FOTO: MN Press)


tagovi

Adin VrabacAleksandar DžikićDejan DavidovacDžona BoldenFMP ŽeleznikJadranska ligaNovica VeličkovićFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara