Partizanovih pet u nizu: I Ožegović i Tavamba, a tek Stojke (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 31.03.18. | 17:29

Crno-beli maltene rutinski savladali OFK Bačku na premijernom gostovanju u Bačkoj Palanci - 2:1

Blickrig. Još jednom. Pred odlazak na reprezentativnu pauzu pobeđivao je tako što je rivala „lomio“ po kratkom postupku, u razmaku od tri (Čukarički) ili dva minuta (Javor i Radnik), a po povratku sa predaha odlučio je da ništa ne čeka, već da u ranoj fazi utakmice sebi obezbedi komciju, dovoljnu da ne paniči, već da pobedi maltene bez preznojavanja. Partizan je u Bačkoj Palanci pobednički niz produžio na pet susreta, razoružavši OFK Bačku već posle 238 sekundi, da bi je u finišu dotukao i nagovestio da spreman čeka predstojeći plej-of - 2:1.

Nije to bila spektakularna igra, niti bog zna kakav ugođaj za oko 3.000 navijača, međutim, premijerno gostovanje šampiona na stadionu „Slavko Maletin Vava“ pokazalo je da tim iz Humske 1 vraća automatizme koji su ga krasili sredinom jeseni, kad je igrao značajnu ulogu u Ligi Evrope i da može da računa na probuđenog Ognjena Ožegovića. Nekadašnji napadač Čukaričkog je iz jedanaesterca, na isteku četvrtog minuta, potvrdio da je u formi, bio je precizan treći put na poslednja četiri susreta i sa njegovim pogocima tim Miroslava Đukića napumpanih mišića ulazi u završnicu sezone.

Izabrane vesti

Ožegović je pogodio s kreča, a prethodno sam iznudio faul na najstrožu kaznu. Dubinski pas Danila Pantića iskoristio je da obezbedi dobru poziciju, sklonio loptu, pokupio ga je golman Jevrić i ostavio sudiji Petru Piperu samo jednu mogućnost: da pokaže na belu tačku s koje je 24-godišnji špic poveo Beograđane ka novom slavlju.

gallery

Rano vođstvo omogućilo je favoritu da kontroliše dešavanja na terenu, ali i da ritam meča prilagođava potrebama. Kad je trebalo odmoriti Saša Zdjelar bi vratio loptu nazad, kad je trebalo ubrzati gosti oslonili bi se na talenat Armina Đerleka, a kad bi odbrana pokazala slabosti Vladimir Stojković bi bio tu da izroni sa gol-linije i čuvao mrežu netaknutom. Sve do pred kraj. Reprezentativni golman je je u prvom delu ukrotio sjajan udarac Luke Lukovića, na isteku sata vremena sprečio rezervistu Uglješu Radinovića da ga savlada, a iako je to pet minuta pre kraja učinio Luka Mićić nema spora da je baš Stojković bio jedna od jačih karika u lancu crno-belih, koji su pobedu mogli da overe ranije, jer su stvorili dovoljan broj zicera (dvaput tukao Tavamba, Ožegović uzdrmao prečku).

Treći važan igrač pobedničkog tima danas bio je Nemanja G. Miletić. Otkako se vratio u ekipu, 26-godišnji levi bek igra sve bolje, što je na praktičnom primeru dokazao u većem delu susreta u Bačkoj Palanci. Naročito se to odnosi na izlete pred kazneni prostorm protivnika, nekoliko njegovih centaršuteva nije iskorišćeno, sve do 78. minuta, u kome je bivši prvotimac Javora nadmudrio odbranu OFK Bačke (ukrao loptu Dinu Šarcu) i asistirao Leandreu Tavambi za 11. prvenstveni pogodak Kamerunca.

Ekipa Zvezdana Miloševića, iako uzdrmana ranom izmenom golmana Nemanje Jevrića, pokazala je da ume da se nosi sa boljom od sebe. Na trenutke vrlo pismene akcije, viškovi, trouglovi, pa čak i šanse, ali sve do pred kraj susreta OFK Bačka nije uspevala da nađe pukotinu u odbrani rivala. I onda je nepredvidivi Luka Luković nadmudrio komletnu odbranu gostiju, proigrao imenjaka Mićića, a ovaj sa pet metara ugurao loptu preko crte i na taj način uneo blagu dozu neizvesnosti.

Vremena za izjednačanje, pak, nije bilo. Bačka je pretrpela prvi poraz kod kuće još od 4. novembra. Ovakva igra dovoljna je za opstanak. Ne i za više. Pogotovo ne za rvanje sa šampionom. Partizan je mirno priveo utakmicu kraju i sam sebi omogućio mirnu pripremu poslednjeg ligaškog kola, pred početak plej-ofa, protiv Borca u Humskoj.

-------------------------------------------------------------------

SUPERLIGA SRBIJE, 29. KOLO

OFK BAČKA - PARTIZAN 1:2 (0:1)
/Mićić 85 - Ožegović 4 pen, Tavamba 78/

Bačka Palanka
Stadion: „Slavko Maletin Vava“
Gledalaca: 3.000
Sudija: Petar Piper
Žuti karton: Bajić (OFK Bačka), Pantić, Vulićević, Stojković (Partizan)

OFK BAČKA: Jevrić (od 18. Šuljagić) - Dimitrijević, Ilić, Bjeloš, Varga - F. Bajić (od 74. Šarac), Đorić - Švonja, Mićić, Luković - Jovanović (od 54. Radinović). Trener: Zvezdan Milošević.

PARTIZAN: Stojković - Vulićević, N. R. Miletić, Marković, N. G. Miletić - Zdjelar, Pantić (od 64. Jevtović), Janković (od 83. Suma), Đerlek - Tavamba (od 86. Ivanović), Ožegović. Trener: Miroslav Đukić.

Superliga, 29. kolo:

Petak:

Rad - Voždovac 0:1 (0:1)
/Luković 10/

Subota:

Borac - Mačva 2:0 (0:0)
/Mateus Lima 63, Dupovac 79/

Radnički Niš - Vojvodina 1:1 (0:0)
/Stanković 89 - Zličić 55/

Radnik - Javor 1:0 (1:0)
/Milovanović 10/

Zemun - Napredak 1:1 (0:0)
/Vukadinović 70 - Zec 48/

Bačka - Partizan 1:2 (0:1)
/Mićić 85 - Ožegović 4pen, Tavamba 78/

Nedelja
17.00: (1,85) Čukarički (3,45) Spartak Subotica (4,00)
17.00: (13,0) Mladost Lučani (6,50) Crvena zvezda (1,18)

FOTO: Star sport


tagovi

Ognjen OžegovićLeandre TavambaNemanja G. Miletić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara