""
""

Partizanu prešlo u naviku: Preokret posle minusa na poluvremenu, opet tandem ĐuLe! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 13.04.17. | 18:51

Prvi put u istoriji crno-beli u prvenstvenom meču slavili u Novom Pazaru

Partizan nastavlja poteru za Crvenom zvezdom i to prvom pobedom u Novom Pazaru u Superligi otkad se u tom gradu igra elitno fudbalsko takmičenje. Ali, opet Partizan nije mogao bez drame i preokreta. Na kraju: Novi Pazar - Partizan 1:3 i crno-beli ostaju na šest bodova zaostatka za Crvenom zvezdom, a sledećeg utorka nas čeka 154. Večiti derbi u prvom kolu plej-ofa.

Izabrane vesti

Partizanu je ovo bila treća uzastopna utakmica u kojoj je slavio, a da je na poluvremenu imao gol zaostatka. Prvo protiv Voždovca u kupu, a onda i u duelu sa Radnikom u Superligi.

Kao i na maltene svim mečevima ove sezone ekipu Partizana do pobede je nosio tandem Leonardo - Uroš Đurđević. Opet su reprezentativac Srbije i brazilski internacionalac morali da čupaju Partizan nakon što je domaćin poveo već u drugom minutu preko Ivana Markovića

Crno-beli su još jednom bacili niz vodu celo prvo poluvreme, što nije prvi put u ovoj polusezoni bez obzira na izuzetno dugu seriju utakmica bez poraza. Bilo je to verovatno jedno od najslabijih 45 minuta ove sezone za Beograđane koji su stvorili jednu jedinu ozbiljnu priliku za pogodak. A nju u 36. minutu nije iskoristio Uroš Đurđević pošto je sa nekih sedam metara traljavo šutirao pravo u golmana Budakovića.

A kako je furiozno domaćin počeo utakmicu. Igrao se drugi minut kada je izveden prekid na nekih 25 metara od gola crno-belih, Bojan Ostojić je dva puta izbacivao loptu, ali u drugom navratu samo do Ivana Markovića koji je izutetno preciznim udarcem poslao loptu iza leđa Filipa Kljajića koji je, ruku na srce, bio pokriven.

Zatvorili su posle toga domaći igrači sve prilaze golu, kao što su uostalom to radili i u nekim prethodnim duelima. Tek u drugom poluvremenu Nikolićeva ekipa je zaigrala otresitije, Partizanov strateg bacio je sve karte na napad, uveo Leandrea Tavambu, a izveo Evertona.

Valja napomenuti i da je zbog žutih kartona Nikolić bio primoran da od starta upari bekovski tandem Mohamed el Monir - Milan Radin. U svakom slučaju, za nijansu izmenjen pristup veoma brzo je doneo korist crno-belima. Leonardo je u 52. minutu asistirao kao rukom Urošu Đurđeviću koji je lako zatresao mrežu i nastavio golgeterski niz.

Nije se baš Partizan pretrgao od ofanzive posle izjednačujuće gola, ali kako je vreme odmicalo tako su Beograđani pritiskali i stezali obruč oko Budakovića. I u 73. minutu Leonardo je zaokružio partiju dobru partiju, pošto je iskoristio Jankovićev centaršut sa desne strane i, uz malo sreće, butinom savladao čuvara mreže Novog Pazara.

Konačan rezultat za u neku ruku istorijski trijumf crno-belih, postavio je Marko Jevtović, nekadašnji igrač Novog Pazara, udarcem sa ivice kaznenog prostora u drugom minutu nadoknade. Nije slavio pogodak u znak poštovanja prema bivšem klubu.



NOVI PAZAR - PARTIZAN 1:3 (1:0)
/Marković 3 - Đurđević 52, Leonadrdo 73, Jevtović 90+2/

Gradski stadion
Sudija: Zoran Široki (Smederevo)

NOVI PAZAR: Budaković - Vasilić, Ignjatović, Krstić, Marić - Pantelić, Savić - Plavšić, Avdić, Milojević - Marković.

PARTIZAN: Kljajić - Radin, Ostojić, Milenković, Munir - Jevtović, Everton - Janković, Ilić, Leonardo - Đurđević.


SUPELIGA – 30. kolo:

Crvena zvezda - Borac 2:0 (1:0)
/Kanga 36pen, Boaći 87/

Novi Pazar - Partizan 1:3 (1:0)
/Marković 3 – Đurđević 52, Leonardo 73, Jevtović 90+1/

Voždovac - Čukarički 1:3 (0:2)
/Dražić 62 - Ožegović 17, 77, Kajević 44/

Metalac - Rad 1:2 (1:0)
Mladost - Spartak 4:1 (2:1)
Napredak - Bačka 2:0 (1:0)
Radnički Niš - Javor 0:1 (0:0)
Radnik - Vojvodina 0:0


 


tagovi

leonardoMarko JevtovićMarko NikolićNovi PazarFK PartizanSuperligaUroš Đurđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara