""
""

Partizanu sreća potpuno okrenula leđa! Crno-belima se umalo osladila Cedevita

Vreme čitanja: 3min | ned. 29.11.15. | 20:53

Kevin Džons odigrao još jednu odličnu partiju, dok je Džamar Vilson svojim izdanjem protiv hrvatskog šampiona posadio zrno sumnje

Promakle su košarkašima Partizana pobede protiv Zadra, Krke, Cibone i Metalca „za dlaku“, a sreća je timu Petra Božića okrenula leđa i u Zagrebu! Crno-beli bili su nadomak prave senzacije i trijumfa protiv Cedevite ali im je, baš kao i u svim prethodnim mečevima, falila samo trunka sportske sreće, malo smirenosti i iskustva u ključnim momentima i jedan dobar posed lopte kako bi zacrtani cilj pretvorili u uspešno ostvareni zadatak. To je hrvatski šampion iskoristio i na kraju slavio rezultatom 75:72.

Izabrane vesti

Bili su košarkaši Cedevite prilično umorni posle gostovanja Limožu što je bilo primetno, posebno u prvom poluvremenu, ali i finišu utakmice i upravo ove periode igre odigrali su najslabije, bez snage, elana, ali i koncentracije. Za crno-bele to je bila šansa da svaku, pa i najmanju grešku jednog od najvećih dužnika u novijoj klupskoj istoriji konvertuju u vrlo važne poene i drže korak sa favorizovanim rivalom. Beogradski sastav kontrolisao je rezultat gotovo celim tokom susreta. Čak i u momentima kada je Cedevita pregrupisala redove, preokrenula rezultat i ozbiljno pripretila, sredinom poslednje četvrtine i kada se činilo da bi domaćin mogao da slomi otpor rivala, proradilo je prepoznatljivo Partizanovo oružje, šut za tri poena, što je meč uvelo u prilično neizvesnu završnicu. Ali, u najvažnijim napadima Parnom valjku kao da je nedostalo goriva da šokira zagrebački Dom sportova, pošto je posle dalekometnih hitaca Magdevskog i Anđušića, te sigurne realizacije Džonsa, odbrana potpuno zakazala. To je kaznio Džejkob Pulen, a kako se duel približavao kraju trema je „pojela“ neke od ključnih šuteva...

Kevin Džons pružio je možda i najbolju partiju u dosadašnjem toku Jadranske lige i bio je pokretačka snaga tima u dobrom delu utakmice. Ogroman posao odradio je Čedomir Vitkovac, koji je neretko pored ofanzivnih zadataka morao i da se „potuče“ sa Bilanom i Vokerom, dok se izostanak Aleksandra Cvetkovića prilično osetio u igri. S druge strane, posle još jednog slabog izdanja, možda i najslabijeg otkako je stigao u Humsku, novi plejmejker Džamar Vilson posadio je zrno sumnje u kvalitete koje poseduje. Jer, iako je trebalo da bude Partizanov vođa na terenu, on se do sada nije posebno istakao, a baš protiv Cedevite delovalo je u nekoliko navrata kao da više smeta ekipi nego što joj pomaže. 

Partizan je tako ostao bez trijumfa u gostima ove sezone, a jasno je da bi klubu sa ogromnim finansijskim problemima skalp jednog od najboljih regionalnih klubova došao kao najlepših poklona u ovom trenutku. Ako nešto može da raduje - Petar Božić i njegovi puleni počeli su da dižu formu i igraju daleko kvalitetnije nego na startu sezone. Pitanje je samo - kada će ekipa ući u zenit forme?

Džons je utakmicu završio sa 21 poenom, od čega je 11 koševa dao u prvoj četvrtini, dok je uz američkog krilnog centra jedini košarkaš sa dvocifrenim učinkom bio Čedomir Vitkovac – 10 poena. Vilson je za 18 minuta na parketu ubacio tri poena (1/4 iz igre), čemu je dodao tri asistencije i čak osam izgubljenih lopti. Kod Cedevite Miro Bilan je imao 13 poena i po četiri skoka i asistencije, dok je Pulen upisao 12, a Voker 11 koševa.

(FOTO: Cedevita/Marin Sušić)


tagovi

FK PartizanKevin DžonsJadranska ligaDžejms VilsonČedomir Vitkovac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara