""
""

Paulinjo digao svet na noge: Imam ponudu Barselone, odlučuje i moja žena! Zašto „za“, zašto „protiv“

Vreme čitanja: 3min | sub. 24.06.17. | 20:16

Sporni su termini prelaznih rokova, ali i odmor koji je neophodan sjajnom brazilskom vezisti

Dosad su fudbaleri iz Evrope i Južne Amerike odlazili u Kinu, kako sad stvari stoje jedan bi mogao i da se vrati. I da postane prvo, a svakako senzacionalno, pojačanje Barselone pod vođstvom novog trenera Ernesta Valverdera.

U pitanju je Žoze Paulo Bezera Masijel Žunio, poznatiji kao Paulinjo. Vezista Gvandžou Evergrandea otkrio je da je dobio ponudu Katalonaca, ali još nije načisto da li da je i prihvati.
Da, da, Barselona je kontaktirala mog menadžera. Poslala mi je ponudu. Pregovaramo. U ovom trenutku sam zadovoljan i životom i karijerom u Kini. Kad se nađete u ovakvim situacijama u kakvoj sam ja, stvarno je teško odlučiti“, poručio je za 29-godišnji zadnji vezni, koji se na Daleki istok preselio pre dva leta iz Totenhema, u transferu vrednom 14.000.000 evra.

Izabrane vesti

Paulinjo je ovo rekao u peru novinarima pouzdanog brazilskog glasila Globoešporte, što celoj priči daje na ozbiljnosti. Dodao je da će prilikom donošenja odluke da se konsultuje sa suprugom.
„Moraću na papir da stavim sve. I „za“ i „protiv“. Jedna od ključnih stvari biće moja i sreća moje porodice. Moram, pre svega, da uzmem u obzir činjenicu da smo moja žena i ja srećni u Kini. Sviđa nam se ovde. I grad i ljudi i život, sve što nas okružuje. Tu mislim, naravno, i na sportski aspekt, čijenicu da sam osvojio šampionsku titulu, da moj tim igra Ligu šampiona Azije, da smo u konkurenciji da trijumfujemo u Kupu Kine. S druge strane, smatram da je neprocenjivo kad te zove tako veliki klub kao što je Barselona“.

Prelazni rok u Evropi počinje zvanično 1. jula, a završava se 31. avgusta. Iz tog ugla posmatrano, Paulinjo ima dovoljno vremena, ali su problem termini u Kini. U najmnogoljudijoj zemlji sveta rok za transfere ističe 14. jula, što znači da bi Gvangdžou ostalo između dve i tri sedmice da mu pronađe zamenu, ukoliko ovaj reši da se vrati na Stari kontinent.
Nisu mi dali rok do kojeg bi trebalo da se izjasnim da li prihvatam ponudu. Svakednovno sam u kontaktu sa menadžerom. Njemu sam rekao što i vama malopre: da u obzir uzme svaki detalj. Odluka je na meni. Tek kad je budem odgovorio počeli bi pregovori između Barselone i Gvangždoua. Želim da oba kluba budu srećna. Ako ostanem, da Barsi dam dovoljno vremena da se krene drugim rešenjima, a ako odem da moji sadašnji poslodavci mogu da reaguju na tržištu“.

Pualinjo je pokazao da odlazak u Kinu ne mora da znači i fudbalsko nazadovanje. Naprotiv, on je u tamošnjoj ligi, pod palicom trenera Luisa Felipea Skolarija, oživeo karijeru i procvetao u dresu reprezentacije Brazila. Igra kao preporođen pod rukovodstvom novog selektora Titea, zajendo sa Nejmarom predstavlja udarnu pesnicu u mundijalskim kvalifikacijama, a u martu je dao tri gola na gostovanju Urugvaju.

I još nešto. Svakako bitno. Ako prihvati ponudu Barse, Paulinjo praktično neće imati odmor sve do završetka Prvenstva sveta u Rusiji 2018. Razlog tome je činjenica da se prvenstvo Kine završava u novembru, a novo startuje u martu, pa bi - ako ostane u Gvandgžou - mogao da predahne, a ako kaže „da“ Kataloncima onda će praktično igrati bez pauze maltene godinu i po dana. Prvu utakmicu u ligi odigrao je 5. marta, a ako Brazil dogura do finala Mundijala, poslednji meč pre novog odmora imaće tek 15. jula naredne godine.

Zakukuljeno?

(FOTO: Action images)


tagovi

EvropaGvangdžou EvergrandeGvangžuKinameđunarodni fudbalPaulinjoPrimeraŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara