"Detalj iz Novog Pazara"
"Detalj iz Novog Pazara"

Pazar i dalje neosvojiva tvrđava, Radu derbi začelja

Vreme čitanja: 4min | sub. 05.04.14. | 17:34

Sloboda ispustila pobedu u Kragujevcu, Voždovac siguran protiv Donjeg Srema

Detalj iz Novog PazaraDobrano su Jagodinci zaplašili domaćine, ali se u Novom Pazaru bodovi ne dele tako velikodušno, pa je jedan od derbija 22. kola Superlige završen podelom plena – 2:2, a rivali na manje-više istim pozicijama u trci za evropskom vizom.

I jedni i drugi imaju za čim da žale pošto su Pazarci olako ispustili inicijalnu prednost koju im je doneo gol Nemanje Arsenijevića, dok su se Ćurani posle preokreta u režiji Ivana Cvetkovića i Dušana Martinovića (Pazarci su pre ovog meča primili ukupno dva gola na domaćem terenu) previše povukli u defanzivu, pa je bilo samo pitanje trenutka kada će Anđelko Đuričić ponovo kapitulirati.

Izabrane vesti

Na kraju se to desilo posle akcije Siniše Stevanovića i raspoloženog Dejana Rusmira, koji je krunisao potpuno dominaciju Pazaraca na terenu.
"Dobro smo otvorili utakmicu, rano poveli, a onda su naši najiskusniji igrači napravili nekoliko početničkih grešaka i za tili čas je bilo 2:1 za Jagodinu. Sve u svemu, zadovoljan sam, ne rezultatom jer uvek idem na tri boda, ali zalaganjem sigurno da", komentarisao je Zoran Njeguš, korimilar Pazaraca.

Ni kolega iz Jagodine Mladen Dodić nije bio razočaran.
"Derbi je opravdao očekivanja. Sadržajna utakmica - gledaoci su mogli da uživaju. Nerešen rezultat je najrealniji. Pazaru želim sve najbolje u nastavku prvenstva. Takođe, želeo bih i da se osvrnem na sjajan gest domaće publike koja je moje igrače ispratila aplauzom".

Zlata vredne bodove osvojio je Rad, koji je u derbiju začelja na Banjici savladao OFK Beograd sa 1:0 i poravnao se sa Romantičarima na pretposlednjem mestu na tabeli.

Slavlje Branislava MiloševićaPobedu Građevinara nagovestio je penal zbog prekršaja Aleksandra Stanisavljevića nad razigranim Andrijom Lukovićem u 32. minutu. Ali, Nenad Srećković je sa kreča uzdrmao prečku. Međutim, čvrst otpor beogradskog rivala srušen je početkom drugog dela igre kada je Luković kao na tacni uposlio Miloševića, a ovaj matirao Zlatka Zečevića.

U finišu meča OFK je dao sve od sebe ne bi li stigao barem do boda, ali je bio nedorečen u napadu. Najbolju šansu je u samom finišu propustio Milan Gajić koji je bio za malo neprecizan.
"Čestitam igračima, istinskim junacima ove teške situacije. Žao mi je što nismo pobedili sa pet golova razlike, jer smo bili bolji od protivnika. Daleko od toga da potcenujem OFK, ali ovo je srećan rezultat za njih. Moramo da pobeđujemo i u nastavku sezone i sledeću utakmicu protiv Voše dočekujemo pod imperativom pobede", zadovoljan je bio Stevan Mojsilović.

Pomoćnik Zlatka Krmpotića iz OFK Beograda Saša Kljajić priznao je da su se Romantičari prekasno probudili.
"Rad je bio bolji do postignutog gola, mi smo bili pogubljeni i bez agresije. Pokušali smo da se vratimo, ali bezuspešno. Moramo da se pokrenemo kako znamo i umemo i ubeđen sam da ćemo rešiti trenutnu situaciju".

Najubedljiviji bio je Voždovac, koji je deklasirao Donji Srem sa 3:0 i nagovestio da bi sasvim neočekivano mogao da se umeša u borbu za izlazak u Evropu, pošto ovog proleća igra sjajno. Bez obzira na prošlonedeljni debakl protiv Zvezde (1:5).

Danas sasvim druga priča. Stefan Babović je već u 10. minutu prebacio odbranu Sremaca i omogućio zaboravljenom Nemanji Obradoviću da načne goste iz Pećinaca. Da je Ognjan Damnjanović uspeo da izjednači do kraja poluvremena možda bi rezultat bio drugačiji, ali se isprečila prečka, pa je Adam Marušić sa dva gola u drugom delu igre zapečatio sudbinu vojvođanskog tima.
"Najbolja moguća reakcija posle utakmice od prošle nedelje. Čestitam mojim igračima, svih 90 minuta su izgarali na terenu. Posebno bih napomenuo značaj Miše Mihajlova i Dekija Milovanovića za našu igru", hvalio je svoj tim Zoran Milinković.

Spasoje Jelačić, asistent u stručnom štabu Sremaca, sportski je priznao da njegov tim danas nije imao šanse.
"Nešto se desilo početkom utakmice što je odredilo dalji tok meča - Voždovac je postigao gol u idealnom trenutku. Iz dubinske lopte, iz naše nepažnje. Posle smo uspostavili ravnotežu, pogodili prečku, ali nismo uspeli ništa da uradimo. Drugo poluvreme počelo je na preslikan način koji nam je oduzeo energiju".

Pobednika nije bilo u Kragujevcu u kojem su Radnički 1923 i Sloboda odigrali 1:1 pošto je Darko Spalević posle prekršaja nad Bojanom Beljićem bio siguran izvođač najstrože kazne i anulirao raniji pogodak Tijaga Galvaa.

Užičanima ostaje da žale za ranije propuštenu priliku Stefana Mihajlovića, koji je izbio sam pred Ognjena Čančarevića, ali je tukao pored gola.

Trener Slobode Ljubiša Stamenković posle meča se nije obratio javnosti zbog svađe sa lokalnim novinarima i njegovog inicijalnog kašnjenja od oko pola sata, a potom i kasnijeg drskog obraćanja prisutnima. Šef struke Radničkog Predrag Ristanović bio je vrlo kratak.
"Čestitam igračima na zasluženo osvojenom bodu. Na momente smo delovali kao pravi tim, ali smo na momente bili i potpuno pogubljeni, posebno u veznom redu".

Bilo kako, Sloboda na komfornih šest bodova prednosti nad Radom i OFK Beogradom. Donji Srem i Javor su na koti 20.

SUPERLIGA – 23. kolo:

Novi Pazar – Jagodina 2:2 (1:2)
/Arsenijević 10, Rusmir 67 – Cvetković 26, Martinović 34/

Voždovac – Donji Srem 3:0 (1:0)
/Obradović 10, Marušić 50, 79/

Rad – OFK Beograd 1:0 (0:0)
/Milošević 48/

Radnički 1923 – Sloboda 1:1 (0:0)
/Spalević 73pen - Galvao 48/

Spartak - Crvena zvezda 0:2 (0:1)
/Mijailović 22, Mrđa 74/

18.00: Radnički Niš – Javor
18.00: Partizan – Vojvodina

Nedelja:
18.00: Čukarički – Napredak

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Dejan RusmirSuperligafk voždovacTijago GalvaoStefan BabovićSrbijasloboda užiceRadnički KragujevacRadOFK BeogradNovi PazarNemanja ArsenijevićIvan CvetkovićJagodinadonji sremBranislav MiloševićAdam MarušićDarko Spalević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara