"Pečnik"
"Pečnik"

Pečnik za MOZZART Sport: Uletao sam Iliću pravo u bubrege

Vreme čitanja: 3min | čet. 16.10.14. | 10:06

Zvezdino krilo se prisetilo duela koje je sa zemljakom iz tabora Partizana vojevao još u Sloveniji

PečnikKada glavni arbitar meča u subotu povede igrače Partizana i Zvezde ka centru stadiona u Humskoj, Nejcu Pečniku neće biti neobično što će sa svoje leve strane videti saborca iz slovenačke reprezentacije Branka Ilića. Neće im to biti prvi međusobni okršaj, mada su tokom poslednje akcije u nacionalnom timu najavili "peglanje" u Humskoj putem zajedničke slike na jednoj od društvenih mreža.

Skoro da su navikli da budu na razlitim strama, a Zvezdin Slovenac se posebno seća jednog od duela koji su vodili u Sloveniji.
Ta slika što se pojavila bila je šala, bilo je tu dosta smeha. Ali naravno da se nećemo štedeti ako budemo morali da udarimo jedan na drugog. Baš smo dobri drugari”, kaže Nejc Pečnik za MOZZART Sport.

Izabrane vesti

Spontani osmeh otkrio je da centralni deo priče sledi.
Jednom sam brutalno startovao na Branka dok smo igrali u Sloveniji. Dobio sam direktan crveni karton, u Sloveniji su postojala mišljenja da treba dobijem sedam utakmica. Kao danas se sećam, dali smo gol za 3:2 u 90. minutu. On je kao štoper pokušao da iznese loptu, a ja sam mu obema nogama uleteo pravo u burege. Nikad u životu nisam napravio sličan start. Stvarno ne znam šta mi je bilo”.

Partizanov Slovenac će se prvi put susresti sa atmosferom beogradskog derbija, ali Pečnik je ubeđen da Ilić neće biti okovan tremom.
Čuli smo se... On isto jedva čeka da tekma počne. On zna šta može da očekuje. Partizanovac je od malena, pre mene je pratio sve derbije...

Povreda Marka Petkovića vrlo verovatno će naterati Nenada Lalatovića da posegne za potezom prethodnika Stojanovića i Pečnika prekomanduje u poslednju liniju.
Pričao sam već s trenerom. Nije još odlučio. Ja sam spreman za bilo koju ulogu. Prošle godina sam rekao da sam timski čovek i da se uvek podredim ekipi. Neka trener odluči gde sam mu potreban. Meni je svejedno”.

Lalatović je Pečnika koristio i kao centralnog veznog, ali nije to bio onaj igrač iz prošle sezone.
Apsolutno prihvatam sve kritike. Moja statistika je slabija nego prošle godine, ali učinak ekipe je daleko bolji. Fizički se dobro osećam, bolje nego prošle. Ne znam čija je ideja da nisam spreman. Moraju i druge stvari da se uzmu u obzir. Mi više nismo ista ekipa. Važno je da imamo dobre rezultate, a kritika je bilo i posle šest pobeda kada smo imali sve pobede bez primljenog gola. Ne radi se tu o promeni pozicije”.

Kao i većina Zvezdinih prvotimaca sa dužim stažom u Ljutice Bogdana Pečnik negira da su crveno-beli u istom sosu kao i prošle godine.
Nije isto kao prošle godine, sad imamo bod manje. Prošle godine smo do derbija imali mnogo slabije rezultate. Sada nemamo čega da se plašimo, mada Partizan ima sve pobede. Respekt njima, ali mi ćemo gledati kako da popravimo svoju igru i da budemo bolji. Nadam se da će to biti već na derbiju. Nama bi odgovarala tri boda, videćemo šta će desiti. Iako neko beži 15 bodova derbiji su obično neizvesni. Ne mogu da prognoziram...

Lalatović je sa motivacionim govorima počeo još pre sedam dana. Veruje Pečnik da će se šefov temprament "primiti" na celu ekipu.
Treba nam još malo vremena da napravimo hemiju kao prošle godine. Imamo neviđenu želju za uspehom, svi u klubu tako razmišljaju. Trener je neverovatan. Ima stravičnu želju za pobedama. Ako to bude preneo na sve igrače, biće to naša velika prednost. Njegov karakter je pobednički. Oni bi voleo da na treningu pobede obe ekipe kad igramo međusobno, ali to je nemoguće. Imamo i dobre individualce, ali ipak je kolektiv naša najveća snaga”.

O Partizanu je prozborio tek nekoliko reči:
Uigraniji su od nas. Sačuvali su tim od prošle godine, doveli Ilića. To je njihova osnovna prednost”.

Partizanovu kompaktnost mogli da razbiju driblinzi nalik onim Pečnikovim iz prošlogodišnjeg novembarskog duela
Dugo nisam napravio nešto slično. Možda je vreme, ali samo da dobijemo”.

(FOTO: MN Press)


tagovi

147. večiti derbiFK Crvena zvezdaNejc PečnikSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara