Pehar koji ne pokriva mane

Vreme čitanja: 3min | pon. 24.12.18. | 18:45

Titula svetskog klupskog šampiona nije sakrila očigledne probleme u sastavu koji nisu iskorenjeni ni dolaskom Santijaga Solarija

Real Madrid je pokorio Abu Dabi i postao prvi klub u istoriji koji je tri puta zaredom uzeo pehar svetskog klupskog šampiona.

Za razliku od nekih izdanja u poslednje vreme, Kraljevski klub je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima izgledao sasvim solidno. Doduše, u ne baš tako jakoj konkurenciji. Geret Bejl je potvrdio da je usponu forme i da bi od njega trebalo da se očekuju bolja izdanja, dok je Markos Ljorente iskazao raskošni talenat i poručio svima da je budućnost ovog tima.

Izabrane vesti

Izuzev toga, naravno i titule, Real nije imao čemu da se raduje u Abu Dabiju. Naime, titula svetskog klupskog šampiona nije sakrila očigledne probleme u sastavu koji nisu iskorenjeni ni dolaskom Santijaga Solarija.

Odmah po završetku utakmice Tibo Kurtoa stavio je prst na čelo i otkrio da Real i dalje ne izgleda toliko dobro, koliko se od trostrukog uzastopnog osvajača Lige šampiona očekuje.
“Jednostavno nam nedostaje još neki gol“, priznao je Kurtoa.

Nije da su Realu nedostajali pogoci, pošto je Al Ain ispraćen sa četiri, a Kašima sa tri gola, već Kraljevski klub i dalje ne izgleda tako sigurno protiv odbrana koje su, realno, daleko slabijeg kvaliteta.

Primera radi, protiv Kašime Bejl je postigao tri gola, dok je u meču sa Al Ainom Velšanin izostao sa liste strelaca, uprkos tome što je ka golu uputio čak osam udaraca. Karim Benzema nije uspeo da popravi utisak ni u Abu Dabiju, gde nije video gola, mada je bio u nekoliko konkretnih situacija da zatrese mrežu. Pogotovo protiv Al Aina.

Uprkos očiglednim problemima u završnici, Solari nije bio spreman da sa novinarima podeli odgovor na pitanje – razmišlja li se u Realu o jačanju ofanzivne linije?

Nisu Realovi problemi isključivo vezani za napad. Kralj nije uspeo da sačuva svoju mrežu ni protiv Al Aina, ni protiv Kašime. U kritičkim krugovima bliskim Realu priča se da je Solari bio izuzetno nezadovoljan koncentracijom njegovih igrača prilikom obavljanja defanzivnih zadataka i da vetrovi u poslednjoj liniji duvaju jače nego ikad u poslednje dve-tri godine.

Podsetimo, Kašima je do gola stigla posle loše komunikacije Kazemira i Marsela, dok je Al Ain to učinio posle Šiotanijevog solidnog udarca glavom iz slobodnog udarca.

Realu na ruku ne ide ni kalendar, koji će do kraja sezone biti izuzetno zahtevan. Samo u januaru Solarijeve pulene čeka između sedam i devet utakmica, zavisno od toga šta klub uradi u Kupu kralja protiv Leganesa. To znači da bi u nekom trenutku mogli da igraju i po tri utakmice sedmično.

Pritom, Solari paralelno mora da radi na jačanju timskog samopouzdanja i što pre popravi klupsku poziciju u Primeri, gde vrebaju Alaves i Betis, dok Sevilja polako odmiče na trećoj poziciji. Doduše, uz utakmicu više.

Florentino Perez je posle uspešnog izdanja na Svetskom klupskom prvenstvu odlučio da ceo tim časti sa po 100.000 evra. Simbolična suma, ako se uzme da će Real od osvajanja ovog takmičenja inkasirati 4.200.000 evra. Ovu sumu dobiće 16 igrača koje je Solari koristio u Abu Dabiju. Primera radi, za titulu Lige šampiona u Kijevu svaki igrač dobio je po 300.000 evra.

Titule dolaze, problemi ostaju. A tu je i slučaj Isko...

Foto: Reuters


tagovi

Santijago SolariGeret BejlMarkos Ljorente

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara