"Pejčinović protiv Olimpika"
"Pejčinović protiv Olimpika"

Pejčinovićeva Nica šokirala Marselj, slavlje i za Spajića i Ninkova (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.10.13. | 23:00

Savršen dan za srpske fudbalere u Francuskoj

Pejčinović protiv OlimpikaKriza na Velodromu ma gde igrao Olimpik. Marselj je u 10. kolu prvenstva Francuske pao u komšijskom derbiju sa Nicom i posle neuspeha u duelima sa Pari Sen Žermenom i Borusijom Dortmund pretrpeo i treći uzastopni poraz – 1:0 (1:0).

Jedini gol na meču viđen je u 40. minutu kada su gosti bili neoprezni, izgubili loptu na 30 metara od svog gola, posle čega je usledio savršen pas Mamanea Traorea kroz trojicu protivničkih fudbalera i rutinska egzekucija spretnog Darija Cvitanića koji je varkom tela izbacio Stiva Mandandu iz igre i precizno gađao nebranjeni deo mreže.

Izabrane vesti

Marselj je u nastavku zaigrao mnogo ofanzivnije i zadavao velike muke odbrani Nice na čelu sa Nemanjom Pejčinovićem. Više puta su i uspeli da je probiju, ali je među stativama domaćeg tima briljirao David Ospina, pa se Nica poravnala sa večerašnjim rivalom i Lilom na deobi trećeg mesta na tabeli.

Put do gornjeg doma pronašli su i Uroš Spajić i Pavle Ninkov pošto se Tuluz razgoropadio posle odrađenih mečeva sa velikanima (Monako, Marselj, PSŽ, Sent Etjen) i krenuo da ređa pobede. Večeras je na meniju bio Rems, koji je platio ceh zbog crvenog kartona Antoana Devoa u 85. minutu i kasnijeg pobedničkog gola Martina Brajtvajta sa penala u 88.

Spajić je, kao po običaju, svih 90 minuta bio u igri, dok je Ninkov ponovo počeo na klupi, ali je u nastavku dobio šansu.

Elem, četvrta pobeda Tuluza u poslednjih pet kola. Bodovni učinak, čini se, nije srazmeran kvalitetu, ali nastavi li TFC ovako vrlo brzo će sve doći na svoje mesto.

LIGA 1 – 10. kolo:

Nica – Olimpik Lion 1:0 (1:0)
/Cvitanić 40/

Rems – Tuluz 1:2 (0:1)
/Onijang 59 – Treho 42, Brajtvajt 88pen/

Subota:
17.00: Pari Sen Žermen – Bastija
20.00: Ajačio – Nant
20.00: Evijan – Gengan
20.00: Monpelje – Lil
20.00: Ren – Valensijan

Nedelja:
14.00: Sošo – Monako
17.00: Sent Etjen – Lorijan
21.00: Olimpik Lion – Bordo

(FOTO: Action Images)


tagovi

Dario CvitanićDavid OspinaEvropaFrancuskaLiga 1Nemanja PejčinovićNicaMarseljPavle NinkovRemsTuluzUroš Spajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara