""
""

Penal ili ne? Ni bivše sudije ne mogu da se saglase (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 29.02.16. | 08:15

„To nije bio školski primer prekršaja i zato Glođović ne može da dobije slabu ocenu“, poručio Dobrivoje Srećković, čovek koji je decenijama delio pravdu na terenima stare Jugoslavije

Dugo će se još pričati o spornim situacijama u 150. večitom derbiju. Partizanova uprava je već izdala saopštenje u kojem je eksplicitno napisala da je čovek loših namera Vlado Glođović došao u Humsku kako bi uništio Partizan. Viđenje spornih situacija imaju i na drugoj strani, posebno kada je reč o situaciji sa početka utakmice i duelu Mihajlovića i Petkovića.

Izabrane vesti

Na Marakani su ubeđeni da je krilni napadač crno-beli inicirao kontakt sa bekom Crvene zvezde. U javnosti uglavnom preovladava mišljenje da je to bio start za jedanaesterac, ali bivši cenjeni arbitri nemaju jedinstveno mišljenje.

Dobrivoje Srećković, arbitar koji je dugi niz godina delio pravdu na terenima SFRJ, tvrdi da Vlado Glođović ne može da lošu ocenu zbog odluke da ne dosudi penal za Partizan.
„Da bi se arbitru za tu situaciju dala loša ocena, trebalo je da bude školski primer prekršaja, što ova situacija nije bila. Procenu tog duela spada u domen slobodnog sudijskog uverenja. Sudija je procenio da nema dovoljno elemenata za dosuđivanje najstrože kazne. U javnosti se priča da je bio i prekršaj nad (Markom) Grujićem na drugoj strani pre ove sporne situacije, a taj prekršaj je bio slične prirode. To pokazuje da je sudija imao kriterijum, bez obzira na minut utakmice, rezultat“, rekao je Srećković za agenciju Beta

„OFSAJD NIJE POSTOJAO“

On je dodao da arbitraža Glođovića ne može da se oceni na osnovu televizijskih snimaka.
„Sudija je ovu situaciju ostavio otvorenom. Imao je dva rešenja - da svira faul u napadu ili da presudi insceniranje. On je ostavio otvoreno i naveo javnost da priča o tom dogadjaju... Svako priča na svoj način, pristrasan, nepristasan, poznavajući pravila ili ne. Svako ima pravo da komentariše. Da bih dao ukupnu ocenu suđenja, morao sam da je gledam uživo, a na osnovu onoga što sam video, odigrana je u nenormalnim uslovima. Igrala se pod smanjenom vidljivošću, kao što se situacija sa Grujićem nije videla. Ne može o kriterijumu Glođovića da se diskutuje na osnovu snimka“, dodao je Srećković.

Ako postoji dilema kada je u pitanju nedosuđeni penal onda je jasno da je Partizan oštećen za gol u 47. minutu.
Na osnovu snimka koji sam video, kada je slika bila zaleđena igrač koji je postigao gol nije bio u ofsajdu i tu je pomoćnik pogrešio. Sudija Nemanja Petrović bio je u teškoj situaciju. Njemu je bilo teško tada da donese pravu odluku jer je ispred sebe imao igrača Partizana koji je bio u nedozvoljenoj poziciji kada je lopta krenula ka napred, ali je utrčao igrač iz drugog plana, taj je bio u trku, a igrač Zvezde je stajao ukopan, pa se automatski stvorila razlika od pet-šest metara, te je njemu to delovalo kao ofsajd i ruka je sama krenula gore. Delikatna situacija je to bila... Da li je bilo 20 centimetara gore ili dole teško je bilo odrediti u toj situaciji. I pored svega toga, on je jedan od naših najperspektivnijih sudija“, završio je Srećković.

Sa druge strane bivši arbitar Radivoje Raka Đurović tvrdi da je Partizan morao da dobije penal.
„Nemam dilemu da li je trebalo da bude dosuđen kazneni udarac za Partizan. Takođe, smatram da je Partizanu poništen čist gol. O svim ostalim situacijama moglo bi se diskutovati. Međutim, ne dovodim poštenje sudije Glođovića u pitanje“, rekao je Raka Đurović za Informer.

Biće svakako zanimljivo videti i kako će se o ovim situacijama izjasniti Sudijska komisija FSS koja bi trebalo da zaseda u sredu.

(Foto Star Sport)

Pratite MOZZART i na našoj Fejsbuk stranici

 


tagovi

SuperligaSrbijaFK PartizanNemanja MihajlovićMarko PetkovićEvropaFK Crvena zvezda150.večiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara