"Igrači Anderlehta ne mogu da budu zadovoljni"
"Igrači Anderlehta ne mogu da budu zadovoljni"

Penali su noćna mora Anderlehta, tragedija Standarda (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.10.14. | 19:58

Klub Briž pregazio tim iz Liježa. Mitrović i Aheampong iznudili jedanaesterac za šampiona, ali je trener Besnik Hasi odlučio da odgovornost prenese na 20-godišnjeg Kabasela... Pogrešio je

Igrači Anderlehta ne mogu da budu zadovoljniAnderleht i dalje četiri stepenika ispred konkurenata u trci za naslovom šampiona Belgije. Ali, navijači ne mogu da budu sasvim zadovoljni pošto je tim iz prestonice na domaćem terenu osvojio samo bod protiv neugodnog Genta – 0:0 u 10. kolu Pro lige.

Braniocu titule nije pomogao ni penal sviran posle dobrog duplog pasa Franka Aheamponga i Aleksandra Mitrovića i zakasnelog prekršaja Kara Mbođija nad ovim prvim. Međutim, trener Besnik Hasi nastavio je da iznenađuje javnost čudnim odlukama. Veliku odgovornost prebacio je na 20-godišnjeg Nejtana Kabasela, koji je samo sedam minuta ranije ušao u igru. Usledio je nonšalantan šut, golman je prevaren, ali se lopta zaustavila na stativi.

Izabrane vesti

Po ko zna koji put da Anderleht ne koristi najstrožu kaznu. Ovaj put, doduše, neće biti suza zbog toga, jer ni drugoplasirani Gent još u petak nije uspeo da savlada Vesterlo, iznenađuje visoko plasiran na trećoj poziciji.

Bodovno poravnat na koti 17, pet koraza iza Anderlehta, sada je Klub Briž koji je deklasirao Standard iz Liježa rezultatom 3:0 koji je više krivica gostiju no zasluga domaćina.

Jer, Ejong Enoh je već u 11. minutu debija u dresu Standarda dobio crveni karton zbog vrlo neopreznog starta. Potom je tim iz Liježa domaćima dao i priliku da sa penala stignu do vođstva. Timi Simons oberučke je prihvatio, a potom u sudijskoj nadoknadi, kada je Standard ostao sa svega devet igrača na terenu, to ponovio za 2:0 da bi potom Nikolas Kastiljo stavio tačku na i.

PRO LIGA - 10. kolo:

Briž – Standard 3:0 (1:0)
/Simons 28pen, 90+1pen, Kastiljo 90+6/

Anderleht – Genk 0:0

Lokeren - Ostende 3:1 (0:1)
/Pau 50, Marić 53, 62pen - Brilant 16/

Petak:
Vesterlo - Gent 0:0

Subota:

Šarlroa - Kortrijk 0:2 (0:2)
/Santini 13, Devest 16/

Muskron - Mehelen 1:1 (0:0)
/Lanžil 50 - Bato 89/

Lirs - Zulte Varegem 3:1 (1:1)
/Keita 33, Matuku 77, Zizo 84pen - Sila 24/

Beveren - Serkl Briž 1:0 (0:0)
/Vukušić 81/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Aleksandar MitrovićAnderlehtBelgijaEvropaGentKlub BrižLokerenNejtan KabaseleOstendeŽupiler Pro ligaStandard LiježTimi Simons

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara