"Filip Kasalica slavi sa saigračima"
"Filip Kasalica slavi sa saigračima"

Penicilin za Đavole: Povratak Kasalice u pravi čas

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.03.14. | 13:50

Pobednički gol protiv Radničkog je napadaču Crvene zvezde bio prvi još od avgusta. Ali, stigao je u najboljem mogućem trenutku

Filip Kasalica slavi sa saigračimaZimus je jednom nogom bio u Mordoviji, a sada ga navijači Crvene zvezde ponovo slave, iako je odavno izgubio mesto u startnih 11 beogradske ekipe. Dobrim delom jer je i sam insistirao da ga trener Slaviša Stojanović vrati na mesto centralnog napadača. Filip Kasalica se očigledno ne plaši konkurencije.
"Protiv Javora sam ušao na mesto centarfora, sada i drugi put i uspeo sam da postignem gol. Na meni je da nastavim da radim najbolje što mogu, a na treneru je da odluči koliko ću igrati", kaže Kasalica za MOZZART Sport.

Trener je već primetio – u 19. kolu Superlige Kasalica je ulaskom u igru uneo život u ekipu. Možda je i glad za golovima bila od pomoći, jer je 25-godišnju Užičanin poslednji put mrežu pogodio još 31. avgusta. Interesantno, i tada je na drugom kraju terena bio Radnički 1923. Ne treba to nikoga da čudi.

Izabrane vesti

Kasalica je na poslednja četiri susreta sa timom sa stadiona Čika Dača tri puta matirao golmana Crvenih đavola.
"Nije lep osećaj kada toliko dugo ‘postiš’, ali jesenas sam igrao na boku, daleko od gola i bilo je mnogo teže doći do prilike. Ovim golom sam skinuo ogroman teret s leđa, jer je posle propalog transfera u Rusiju sve bilo mnogo teže. Početak od nule… Znao sam da nemam šta da tražim u skoku protiv visokih igrača Radničkog, ali mi je prošao kroz glavu gol Luke Milunovića u Novom Pazaru pre godinu i po. Zato sam se i postavio blizu druge stative, našao sam se u sličnoj poziciji kao Luka i u deliću sekunde instinktivno reagovao kad je Kelhar spustio loptu".

Opet se pokazalo - Zvezda ovog proleća izgleda mnogo raznovrsnije u napadu?
"Mnogo bitna stvar za ekipu - da napadači budu efikasni, ali i da vezni red trese mrežu kad treba... Nadam se da će i Lazović uskoro proraditi, igra odlično i gol bi bio izuzetno važan i za njega i za ekipu".

Sluti li sve to na povratak titule u Ljutice Bogdana?
"Nadam se. Mnogo je lakše nego pre, jer smo stalno jurili Partizan, morali da gledamo i u njihovo dvorište, čekali njihov kiks. Sada je drugačije. Sada se samo Zvezda pita".

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SuperligaSrbijaFilip KasalicaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara