""
""

Pep, zahvali Lalani što ti nije zagorčao crnu sedmicu! Kako opisati promašaj sezone? (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 19.03.17. | 19:23

Nekadašnji fudbaler Sautemptona imao šansu da reši veliki derbi, ali je promašio loptu u situaciji kada Kabaljero nije branio veći deo mreže - 1:1

Liga šampiona ostaje neostvaren san za Mančester Siti i ove sezone, a nakon što je Monako očitao lekciju sredinom nedelje, umalo da isto učini i Jirgen Klop s Liverpulom i preotme treću poziciju na tabeli. Ali, Pep Gvardiola bi trebalo da zahvali Adamu Lalani i Serhiju Agueru što mu crna sedmica nije dodatno zagorčana. Prvom jer je imao neshvatljiv promašaj, koji lako može da se postavi u kategoriju „promašaj sezone“. Drugom jer je jedna od retkih svetlih tačaka ovih dana. Mančester Siti - Liverpul 1:1.  

Izabrane vesti

Fantastičan fudbal viđen je u Sitijevom domu. Sa dosta žara, mnogo neiskorišćenih, ali i stvorenih šansi, uz mnogo varnica i želje za pobedom. A samo jedan trenutak smirenosti i lakoperan udarac Adama Lalane ili Rahima Sterlinga razdvajao je pobednika. Ovako, možda je remi i najrealniji ishod.

Neshvatljiv, neverovatan, neopisiv promašaj imao je nekadašnji fudbaler Sautemptona na ulazu u poslednjih deset minuta utakmice. Otvorio je Liverpul fantastičnu kontru, a Lalana se našao u gotovo idealnoj šansi. Vili Kabaljero je istrčao desno ukoso i nije branio veći deo mreže. Ali, dodavanje koje je uputio Firmino, Lalana nije uspeo da pretvori u pogodak. Tačnije, loptu je zahvatio amaterski i nije bio ni blizu da reši akciju.

A brutalna kazna mogla je da stigne samo nekoliko sekundi kasnije. Siti je uzvratio istom merom, Rahim Sterling pokupio je vrhunsku asistenciju Jaje Turea, kojom je prebacio celu odbranu Liverpula, pokušao je da lobuje i Simona Minjolea. Ali, nije uspeo da bude precizan. 

Džejms Milner je otvorio protivnika sa bele tačke početkom drugog poluvremena. Mada je prekaljeni engleski vezista apsolutno nepogrešiv sa kreča, Jirgen Klop nije imao hrabrosti da sam isprati udarac, već je od navijača čekao reakciju i dobio pozitivan ishod. Delovalo je da je Liverpul na pravom putu da bude crvena mrlja u Sitijevoj crnoj nedelji.

Sada kada Kevin De Brujne ne može da pogodi ništa drugo osim okvira gola, a Gabrijela Žezusa nema zbog povrede, tu je Serhio Aguero, koji je umalo stigao i do pobedonosnog gola u poslednjim sekundama. Ovako, uspeo je da iskoristi De Brujneovu asistenciju i matira Minjolea, iako do tog 68. minuta nije baš bio primetan. Ali, podsetio je da nikada ne treba skidati pogled s njega, čak ni na sekund. 

Tako lako umesto remija utakmica je mogla da bude rešena na jednu ili drugu stranu. De Brujne je posle asistencije Agueru pogodio stativu, da bi nedugo zatim Firmino ispustio veliku priliku da završi ono što Lalana nije mogao. 

Ovako, Siti ostaje na bod ispred Liverpula, uz dva manje od Totenhema i čak 12 zaostatka u odnosu na Čelsi.

PREMIJER LIGA - 29. kolo:

Subota:
VBA - Arsenal 3:1 (1:1)
/Doson 12, 75, Robson Kanu 55 - Sančez 13/

Kristal Palas - Votford 1:0 (0:0)
/Dini 69ag/

Everton - Hal 4:0 (1:0)
/Kalvert-Levin 9, Valensija 79, Lukaku 90/

Stouk - Čelsi 1:2 (1:1)
/Volters 38pen - Vilijan 13, Kejhil 87/

Sanderlend - Barnli 0:0

Vest Hem - Lester 2:3 (1:3)
/Lancini 20 - Marez 5, Hut 7, Vardi 38/

Bornmut - Svonsi 2:0 (1:0)
/Mavson 31ag, Afobe 72/

Nedelja:
Midlzbro - Mančester Junajted 1:3 (0:1)
/Žested 77 - Felaini 40, Lingard 62, Valensija 90+3/

Totenhem - Sautempton 2:1 (2:0)
/Eriksen 14, Ali 33pen - Vord Prousi 52/

Mančester Siti - Liverpul 1:1 (0:0)
/Aguero 69 - Milner 51 penal/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Džejms MilnerEngleskaEvropaJirgen KlopLiverpulMančester SitiPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara