Pepov spas na levom boku – Filipe Luis

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.03.19. | 14:48

Traži se zamena za Benžamana Mendija

Beskonačni milioni u kasi Mančester Sitija nisu kupili potpuni mir u timu i ma koliko da se Pep Gvardiola trudio da na svakoj poziciji ima bar po dva vrhunska igrača, velika rupa otvorila se na levom defanzivnom boku.

Teške povrede Benžamana Mendija, kome su od dolaska u Siti pre dva leta stradala oba kolena, naterale su Pepa da Aleksandra Zinčenka prekomanduje na levog beka - mada se na početku kvalifikacija za EURO 2020 videlo koliko mu prija kada igra na svom mestu u vezi -, ali i da se osloni na Fabijana Delfa i Ajmerika Laporta po potrebi. 

Izabrane vesti

Kako niko od njih nije baš ispunio očekivanja u potpunosti, Pep će ovog leta uz zamenu za Fernandinja pod obavezno tražiti i klasičnog levog beka koji odgovara njegovoj trenerskoj filozofiji. Prvi pik u toj potrazi je Filipe Luis. Brazilac će od 1. jula verovatno biti slobodan u izboru nove sredine pošto mu ističe ugovor s madridskim Atletikom, a kako iz redova Rohiblankosa nema najava da će saradnja biti produžena, izvesno je da će menjati klub.

Nije Luis u cvetu mladosti niti zenitu karijere, ali i u 33. godini života mogao bi da bude od koristi Pepu i Sitiju, bar kao neko ko će popuniti minute u kojima Mendi ne bude igrao. Pod pretpostavkom da se Francuz zaista oporavi i ponovo zaigra najboljniji fudbal. U suprotnom, Siti će morati da utroši i nešto novca kako bi dobio pravog levog beka za naredne godine. Sve će, opet, zavisiti od odluke Uefe po pitanju optužbi da je Siti opet muljao s transferima maloletnih igrača. Možda čak i FFP (finansijski fer-plej).

Luis je duže vreme na dnevnom redu Barselone kao potencijalna zamena Đordija Albe, ali iz Španije stižu informacije da ga je Pep zamolio da se ne obeća nikom do leta, kada će se i definitivno znati Mendijevo zdravstveno stanje.

Brazilac bi u poznim godinama karijere mogao ozbiljno da se ovajdi. Finansijski i fudbalski. A verovatno bi dodao još koji trofej u ličnu riznicu. 

Foto: Reuters


tagovi

Filipe LuisLetnji prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara