Perezov novi eksperiment i katalizator Žardim

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.11.18. | 10:31

Da li je donedavni trener Monaka taj?

Antonio Konte, Žoze Murinjo, Roberto Martinez, Maurisio Poketino... Lista potencijalnih naslednika Đulena Lopetegija na klupi madridskog Reala iz dana u dan sve je duža, ali rešenje velikog problema i dalje se ne nazire. Ako je verovati mišljenjima ljudi bliskih Kraljevskom klubu, Santijago Solari je definitivno najbliži ostanku do kraja sezone i svaki novi sat proveden na klupi ide njemu u korist. Ipak, poslednjih sati gotovo niotkuda izronilo još jedno novo ime - Leonardo Žardim.

Izabrane vesti

Šampion Francuske s Monakom mogao bi da bude katalizator novog eksperimenta koji sprema Florentino Perez. Nije Žardim imao sreće u Monaku, prvenstveno jer mu je tokom leta sastav pretrpan mladim nadama koje nisu imale ozbiljnije uloge u najjačim evropskim ligama. Zbog toga je Monako potonuo, a Žardim proglašen za tehnološki višak. Madridski dnevnik Marka tvrdi da Florentino ne zaboravlja stare uspehe portugalskog stručnjaka i zbog toga sve više razmišlja o njegovom angažmanu. Ponajviše jer je Realu potrebna promena, renoviranje sistema, podmlađivanje tima. Ali, ne bilo kakvo podmlađivanje, već renoviranje sa stilom, skupocenim biserima evropskog fudbala. A tu je potreban dobar pedagog i neko sa reputacijom. Žardim spada u sam vrh trenera tih karakteristika. 

Prvi kontakt je uspostavljen, agenti su odradili svoj posao u razgovoru s prvim čovekom Reala. Ideja je sinula još onda kada je Solari postavljen za privremeno rešenje. Dok Perez radi na angažovanju novog šefa struke, ostatak direktorskog borda u Realu pokušava Solariju da stvori normalne uslove za rad. Da se Argentinac ne obazire na priče iz fudbalskih krugova i fokusira isključivo na rad. I Solariju je jasno da se fudbal stalno menja i da nikada ne prestaje da stvara nove oblike. Samim tim je svestan i da bi Žardim lako mogao da ga zameni već sutra, ukoliko bi dve strane pronašle zajednički jezik. 

Čovek koji stoji iza fudbalske eksplozije Kilijana Mbapea, Tome Lemara, Bernarda Mendija, Đibrila Sidibea, Fabinja i ostalih Monakovih izdanaka razmišlja o Realu, mada navodno još nije siguran da li je Madrid prava destinacija za njega i da li mu treba petljanje sa sistemom koji se izgubio posle odlaska Kristijana Ronalda.

U međuvremenu, tvrdi Marka, Perez je ponovo stupio u kontakt sa svojom tihom patnjom, Maurisijem Poketinom, ali je iz Severnog Londona po ko zna koji put dobio samo - ne. 
“To vam je kao sa devojkom ili suprugom. Kada ste zaljubljeni i hodate ulicom držeći se za ruke, osetite neku vrstu ponosan kod svoje bolje polovine, jer vas druga žena gleda. Umesto da bude zabrinuta, vaša supruga je srećna zbog vas, zaljubljena u vas. Kada vas druga ne gleda, možda se dogodi da vaša žena pomisli kako bi joj bilo bolje s drugim”, plastično je objasnio Poketino u nedavnoj izjavi britanskim medijima. 

Potraga se nastavlja. 

Foto: Reuters


tagovi

Leonardo ŽardimFlorentino Perez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara