"Radost Brđana"
"Radost Brđana"

Perfektna generalka Čukaričkog: Austrijski velikan bačen na kolena!

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.06.16. | 19:55

U poslednjoj utakmici na pripremama Brđani ubedljivi protiv bečke Austrije - 3:1

Radost Brđana

Čukarički je proradio u pravi čas! Nakon tri poraza na pripremama u Austriji ekipa Milana Lešnjaka je zablistala baš kada je bilo najpotrebnije - u generalnoj probi pred početak kvalifikacija za Ligu Evrope. Brđani su dan uoči polaska za Beograd bili bolji od bečke Austrije rezultatom 3:1 i tako pokazali da su ih mnogi možda i prerano otpisali pred okršaje sa kazahstanskim Ordabasijem.

Izabrane vesti

Ovaj trijumf ekipe sa Banovog brda dobija još više na značaju, ako se zna da je ekipa iz glavnog grada Austrije bila jedan od najtežih mogućih potencijalnih rivala srpskom timu na žrebu za drugo kolo kvalifikacija.

Zanimljivo, beogradski tim je postigao sva četiri gola na ovom meču. Novajlija Alen Mašović je golom u 33. minutu pokazao da bi mogao da bude veliko pojačanje za navalu Čukaričkog u narednoj sezoni, ali i na evrosceni. Njegov pogodak, autogolom u 44. minutu, anulirao je Lukas Pjasentin, ali su Brđani u nastavku meča pojačali ritam i došli do zasluženog trijumfa.

Lešnjakov tim je u 53. minutu ponovo bio u vođstvu i to zahvaljujući golu Staniše Mandića, čiji bi ulazak u golgetersku formu takođe mogao da bude od nemerljivog značajan za ovaj sastav. Konačno, optpor ekipe koja je osvojila 24 šampionske titule u austrijskom prvenstvu slomio je brzonogi Filip Knežević u 59. minutu.

Lešnjak zadovoljan: Rezultat je bio primaran!

Čukarički je utakmicu počeo u sledećem sastavu: Stevanović, Stojković, Živković, Đurić, Pjasentin, B. Janković, Lagator, Kajević, Knežević, A. Mašović i Mandić, pa ostaje da se vidi da li je upravo to tim za evropsku premijeru.

Čukarički je prethodno na pripremama poražen od MTK-a (0:3), Admire (1:2) i Laska iz Linca (0:1), a u Beograd se vraća u petak. Prva utakmica prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Čukaričkog i Ordabasija igra se u četvrtak 30. juna od 20.30 časova na Banovom brdu.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SuperligaStaniša MandićSrbijaLukaš PjasentinFilip KneževićČukaričkiAlen Mašović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara