"Aleksandar Pešić"
"Aleksandar Pešić"

Pešić nastavio teror, Spartak u 89. minutu šokirao Banovo brdo

Vreme čitanja: 4min | sub. 26.04.14. | 18:01

Jagodina preuzela treće mesto na tabeli Superlige, Pazarci u trileru slomili krila Zmajevima, Donji Srem odoleo Radničkom na Čairu

Aleksandar PešićSan uprave Čukaričkog da na Banovom brdu ugosti evropske rivale pretvorio se u noćnu moru u 26. kolu Superlige, pošto je beogradski tim na tragičan način ostao bez pobede u susretu sa Spartakom (1:1) i treće mesto na tabeli prepustio Jagodini.

Ćurani su na Begluku deklasirali domaću Slobodu sa 4:0, jer je Aleksandar Pešić nastavio da teroriše protivničke odbrane i het-trikom ozbiljno ugrozio status Dragana Mrđe kao najboljeg strelca lige.

Izabrane vesti

Posle dva u duelu sa Radom pre samo četiri dana Pešić je danas pogodio još tri puta, u 2014. ukupno je postigao sedam golova. U celoj sezoni 13, pa će se, ako ovako nastavi, uskoro približiti Mrđi koji je trenutno na koti 16.

Pritom, Pešić je asistirao Draganu Šušnjaru za konačnih 0:4 u Užicu što mu je bila četvrta asistencija u sezoni.

Pisali smo o tome da mladog reprezentativca Srbije traži Genk. Produži li Pešić golgetersku seriju sasvim je sigurno da neće imati problem da pronađe inostrani angažman.

Rafal momka koji će 21. maja proslaviti 22. rođendan, Jagodini je doneo napredak na tabeli, jer je Goran Antonić u poslednjim sekundama susreta Spartak spasio poraza na Banovom brdu, iako je delovalo gotovo sigurno da će bodovi ostati Čukaričkom.

Nenad Mirosavljević je, naime, u 42. minutu domaćima doneo prednost od 1:0, a Spartak je do samog finiša izgledao potpuno bezopasno. Sa druge strane, pred golom Budimira Janoševića šanse su se ređale kao na traci.

Ali, realizacija je izostala, pa je kazna stigla u vidu Antonićevog gola u 89. minutu, pa je Čukarički prvi put u 2014. ostao bez pobede na domaćem terenu.

Vladan Milojević, ipak, nije imao šta da zameri pulenima.
"Dominirali smo svih 90 minuta. Imali smo pozitivan rezultat, ali ovo je rang takmičenja u kojem se greške ne praštaju. Moram da pohvalim moje igrače, jer su odigrali dobar meč. Dižemo glavu i spremamo za sledeći duel. Život teče dalje, još 12 bodova je u igri".

Dragi Kanatlarovski priznao je da je Čuka bila bolja ekipa na terenu, ali je ocenio da je Spartak pokazao da se brani kao - Italijan.
"Nepisano pravilo kaže da kad promašite svoje šanse sledi kazna. Čukaričkom želim Evropu jer je svime prikazanim zaslužio. Za naše uslove prikazao je zavidnu tehniku. Svojim igračima čestitam jer smo pokazali da umemo da se branimo kao Italijani i da smo postali majstori za nerešen rezultat". 

Detalj iz Novog PazaraViše nego uzbudljiv meč odigran je i u Gradskom stadionu u Novom Pazaru na kojem su Plavi u triler meču savladao Voždovac sa 3:2.

Ali, tek posle preokreta u poslednjih 20 minuta u režiji Dejana Rusmira, koji je prvo proigrao Nemanju Arsenijevića (asistenta kod prvog gola) za izjednačenje od 2:2, da bi potom u samom finišu i sam matirao Nemanju Supića za konačnih 3:2 čime su Pazarci i definitivno ugasili nadu Zmajeva da će na jesen igrati u Evropi.
"Pazaru čestitke na pobhedi. Jedna sadržajna, jako dobra prvenstvena utakmica. U takvim uslovima igre Pazar se bolje snašao. Da je što više ovakvih utakmica u našoj ligi sigurno bi i prvenstvo bilo jače", rekao je Zoran Milinković, očigledno ne previše uzdrman porazom.

Zoran Njeguš je Plavima čestitao na borbenosti do poslednjog trenutka meča.
"Posle pet utakmica bez pobede bili smo pod velikim psihološkim pritiskom. U goste nam je došao Voždovac, koji je treća ili četvrta ekipa na tabeli u prolećnom delu ovog proleća. Igra izuzetno dobro. Zaista bih želeo da čestitam mojim  momcima na karakteru i istrajnosti. Vratili su se u utakmicu, izjednačili i na kraju pobedili. Uslovi za igru su bili teški. Možda je vlažan teren usled obilnih padavina više odgovorio gostima koji kod kuće igraju na veštačkoj travi. Rezultat je mogao da ode i u gostujuću korist i to ne bilo nezasluženo".Saša Stojanović šutira penal

Na Čairu, Radnički iz Niša i Donji Srem su odigrali nerešeno 1:1 što je razbesnelo navijače domaćeg tima zbog čega je na kraju utakmice na tribinama bio razvučen transparent sa parolom: "Koliko košta obraz na Čairu?"

Saša Stojanović je postigao prvi gol na meču, ali je početkom drugog poluvremena prešao put od junaka do tragičara jer je sa penala sviranog zbog prekršaja Stevana Bukorca tukao nebu pod oblake.

Samo par minuta kasnije Sremci su preko Uroša Sinđića anulirali prednost domaćih.
"Uspeli smo da osvojimo značajan bod i napravimo značajan korak ka ostanku za moju ekipu. Čestitam igračima na odnosu i prikazanoj igri. Promašen penal je okrenuo stanje i dao nam dodatni elan", zadovoljno je komentarisao Spasoje Jelačić.

Trener Radničkog Nenad Stamenković mogao je samo da sportski prizna neuspeh.
"Pravedan rezultat. Mi smo imali sve, a na kraju dobili ništa. Nismo zadovoljni osvojenim bodom, a posebno igrom u drugom delu susreta. Očekuje nas analiza svega urađenog u prethodnom periodu. Moramo da izvučemo pouke". 

SUPERLIGA - 26. kolo:

Radnički 1923 – Vojvodina 1:1 (0:1)
/Miljuš 64 - Veselinović 9/

Sloboda – Jagodina 0:4 (0:0)
/Pešić 18, 76, 79, Šušnjar 88/

Novi Pazar – Voždovac 3:2 (1:1)
/Kecap 6, Arsenijević 71, Rusmir 88 – Sekulić 33, Pavićević 55/

Čukarički – Spartak 1:1 (1:0)
/Mirosavljević 42 – Antonić 89/

Radnički Niš – Donji Srem 1:1 (1:0)
/Stojanović 35 – Sinđić 53/

19.00: Partizan – Crvena zvezda

Nedelja:
16.00: OFK Beograd – Javor
16.00: Rad - Napredak

(FOTO: MN Press, Star Sport)


tagovi

Superligafk voždovacUroš SinđićSrbijasloboda užiceSaša StojanovićRadnički NišNovi PazarJagodinaGoran AntonićĐorđe Šušnjardonji sremČukaričkiAleksandar Pešić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara