""
""

Pet minuta Portovog pomračenja i triler sa srećnim krajem (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.03.16. | 23:43

Zmajevi su bili na ivici kiksa koji bi ih definitivno izbacio iz trk sa lisabonskim rivalima, ali ih je spasao Hezus Korona

Od gotovog umalo da Porto napravi veresiju koja bi ga koštala s kamatom. I skoro sigurno ga izbacila iz trke za titulu sa Benfikom i Sportingom. Iako je imao u džepu pobedu prpotiv skromne Uniao Madeire, Porto je na kraju jedva uspeo da osvoji tri boda na svom Daragu - 3:2.

Izabrane vesti

Sve je išlo kao po loju za Zmajeve prve dve trićine utakmice. Kamerunski napadč Vensan Abubakar je načeo goste u 24. minutu posle velikog požrtvovanja i sjajne asistencije Maksija Pereire. Posle nekoliko minuta igre u drugom poluvremenu, prednost je bila duplirana. Ektor Erera je majstorskom plasirkom u suprotan ugao krunisao lepu akciju domaćih fudbalera. Ništa nije nagoveštavalo dramu, ali je ona krenula ubrzo…

U 62. minutu Danilo Dijas je umakao pažnji Portove odbrane i centrašut Kadiza pretvorio u gol nade za goste i strepnje za domaćina. Za totalni muk na Dragau isti igrač se postarao samo pet minuta kasnije kada je opet bio brži od čuvara i naterao Portove navijače da mu dobro upamte ime.

Porto je bio u šoku, ali je uspeo da se oporavi i nekoliko minuta pre kraja da ipak iščupa unapred planirana tri boda. Igrao se 87. minut kada je Hezus Korona šutirao sa nekih 20 metara i uz mnogo sreće postigao pobedonosni gol pošto je golman Kampos slabo intervenisao tom prilikom. 

PRIMEIRA LIGA - 26. KOLO

Petak

Maritimo - Boavista 0:3 (0:0)
/Karvaljo 58, Silva 73, 83/

Subota

Eštoril - Sporting 1:2 (0:2)
/Bonatini 78 - Slimani 6, 45/

Porto - Madeira 3:2 (1:0)
/Abubakar 24, Erera 51, Korona 87 - Dijas 62, 67/

Nedelja

17.00 Aruka - Setubal
17.00 Moreirense - Akademika
17.00 Nacional - Rio Ave
19.15 Gimaraeš - Fereira
21.30 Belenenseš - Braga

Ponedeljak

21.00 Benfika - Tondela

(FOTO: Action images)


tagovi

Vensan AbubakarPortugalPortoHezus KoronaEvropaEktor EreraDanilo Dijas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara