""
""

Pijaca u Humskoj 1: Kapiten Aruke ponuđen Partizanu, Darko Brašanac ima pozive iz Serije A i Turske (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.12.15. | 09:24

Prvi veliki ispit za Ilijeva i Tomića...

Ivica Iliev i Ivan Tomić su pred prvim velikim ispitom ove zime. Sportski direktor i trener Partizana dobili su ponudu da angažuju fudbalera koga nikad ranije nisu gledali. Reč je o Nunu Migelu Pratu Koelju (28), kapitenu Aruke, koji je crno-belima ponuđen posredstvom menadžera te bi u Humskoj 1 narednih dana trebalo da se izjasne da li su za kupovinu nekadašnjeg omladinskog i mladog reprezenativca Portugala.

Sve to posle najave upravo Ivice Ilijeva da agenti, bez obzira na ime, neće imati ulogu u dovođenju igrača, već će to biti isključivo zadatak sportskog sektora, odnosno dogovora njega i šefa struke.
Ako je nekad bila praksa da se dolazi u klub i nudi igrač mi ćemo se tim ljudima zahvaliti, jer će na kraju biti onako kako smo se nas dvojica dogovorili. Oni koji nam nude ne znaju šta nam je potrebnotreba. Oni gledaju svoje lične interese, a mi interese Partizana“, poručio je Iliev u danu Tomićeve promocije.

Izabrane vesti

Nekako paralelno sa njegovim rečima u Humsku 1 je stigla ponuda menadžerske agencije koja je Partizanu preporučila Koelja. S obzirom da crno-beli tragaju za zadnjim veznim i da im je pojačanje na toj poziciji prioritetno deluje logično što im se igrači nude. Sad je na Ilijevu i Tomiću da preseku i odluče da li je Koeljo fudbaler za crno-bele, odnosno da li će se uopšte upustiti u rizik angažmana igrača koga, između ostalog, nisu uživo skenirali.

Povoljna okolnost za Partizan je što Koelju ugovor sa Arukom ističe na leto sledeće godine, što znači da bi po pristupačnoj ceni mogao da dođe u Srbiju. Ako se za to odluče Iliev i Tomić.

Koeljo je karijeru je počeo u nižerazrednoj Kovilji, svojevremeno je bio pod ugovorom sa Portom i Benfikom, nikad nije odigrao takmičarski meč u dresovima portugalskih velikana, koji su ga slali na pozajmice, pa se tako dokazivao u Portu B, Unijao Leiriji, Portimonenseu, Beira Maru i Arisu, a pre Aruke - za koju je ove sezone odigrao 16 utakmica i dao dva gola - bio je član i Akademike.

S druge strane, Partizan planira da tokom januarskog prelaznog roka unovči dobre partije Darka Brašanca u većem delu minule sezone. Vezista crno-belih je zavredeo pluseve u beležnicama skauta Udinezea i prema najavama sa više strana postoji mogućnost da od januara zaigra u Seriji A. S tim da Udineze nije jedini klub koji se interesuje za njega, turski Ahisar, za koji brani Milan Lukač, takođe je pokazao interesovanje za momka iz Čajetine. Zasad Partizan nije dobio nijednu ponudu.

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: MN Press)


tagovi

Zimski prelazni rok 2016UdinezeSuperligaSuper ligSrbijaSerija AFK PartizanNuno KoeljnoEvropaDarko Brašanac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara