Piksi, spavaš li mirno?

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.08.18. | 08:06

Dragan Stojković sa svojim Guangdžouom RF u borbi za finale kineskog FA kupa protiv Guana iz Pekinga u čijim redovima briljiraju Sedrik Bakambu i Džonatan Sorijano

Guan se ne šali. Utisak je da će do kraja Superlige biti konkurent za titulu, iako je u subotu neprijatno iznenadio na gostovanju gradskom rivalu Peking Ženheu (3:0). Istina, drugoplasirani Šangaj SIPG ima isti broj poena uz meč manje, mada će Carska garda, kako glasi nadimak Guana, moći da se nada negativnom ishodu izabranika Vitora Pereire, budući da zaostali meč igraju protiv dugogodišnjeg šampiona Guangdžou Evergrandea.

Pored ligaških utakmica, ekipa Rodžera Šmita je u prilici da se bori i za trofej u FA kupu, gde je danas očekuje prvi polufinalni duel sa Guangdžouom RF našeg Dragana Stojkovića. Najozbiljnija pretnja Piksijevim pulenima je nezaustavljivi Sedrik Bakambu, koji je od dolaska u Kinu iz španskog Viljareala u januaru za 40.000.000 evra na 14 ligaških mečeva (pet puta nije bio u protokolu) postigao isto toliko golova i najzaslužniji je za uspehe u tekućoj kampanji. Bakambu se, međutim, i dalje nije upisao u listu strelaca u kupu, već je tamo njegov učinak dostojno nadoknadio Džonatan Sorijano, prošlogodišnje pojačanje iz Red Bul Salcburga, koji je pored osam pogodaka u Superligi na deset utakmica, pogađao za pobedu u tri navrata u kupu: protiv drugoligaša Šangaj Šensina (1:0), Tjenđin Tede (1:0) i u prvom okršaju sa Šangajem SIPG (2:1).

Izabrane vesti

Ono što Piksiju ne ide u prilog jeste i činjenica se gost na susretima Guana i Guangdžoua RF nije radovao duže od decenije! Poslednji put to je pošlo za rukom Guanu septembra 2007. godine. Kada smo kod statističkih parametara, brojki i tradicije, treba napomenuti da je na pet minulih odmeravanja snaga pomenutih timova padao bar gol na obe strane, od čega je na protekla četiri viđeno minimum tri gola. 

Što se Guangdžoua tiče, praktično je sve u znaku jednog čoveka. Do četvrtfinala su Plave lavove vodili domaći igrači, ali kada je bilo gusto klasu je potvrdio Eran Zahavi. Pogocima za vođstvo (2:1) i pobedu (3:2) nad Đengsuom Izraelac je trasirao Guangdžou do današnjeg dvoboja, dok je u Superligi tresao protivničke mreže 16 puta i trenutno je drugi strelac lige. Pomenutom učinku dodao je i osam asistencija. Obilatu pomoć Zahavi ima u liku Brazilca Rentatinja, aktera kod 11 golova (6 golova, 5 asistencija). Podsetimo, zadnju liniju je letos ojačao srpski reprezentativac Duško Tošić, koji je napravio sjajnu uvertiru pred meč sa Guanom, postigavši prvi gol otkako je stigao na Daleki istok. Guangdžou je ostvario ubedljivu pobedu nad Čangčuenom (5:2), čime je prekinut niz od tri poraza.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 13:35 4742 KINK Guoan Beijing - Guangzhou R&F kmb 1X&gg 1,55
Ukupna kvota1,55

KINA, FA KUP - POLUFINALE (PRVI MEČEVI)

Utorak
Dalijan - Šandung 0:1 (0:1)

Sreda
13.35: (1,38) Peking Guan (4,70) Guangdžou RF (7,00)

* Kvote su podložne promenama

Foto: Action Images


tagovi

Dragan Stojković PiksiKup KineGuangdžou R&FPeking Guansportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara