"dvorana Pionir"
"dvorana Pionir"

“Pionir“ odlazi u istoriju? Profesor Aca Nikolić dobija dvoranu

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.02.16. | 10:42

Inicijativa Božidara Maljkovića uskoro bi mogla da bude realizovana u saradnji sa vladajućim strukturama u zemlji

dvorana PionirOtac srpske košarke, kako profesora Aleksandra Nikolića naziva proslavljeni trener Božidar Maljković, uskoro bi mogao da dobije priznanje za životno delo time što će beoradski hram kraljice igara poneti ime čoveka koji je udario temelj za sve njene kasnije uspehe. Kultnu dvoranu "Pionir"  ubuduće ćemo verovatno zvati dvorana "Aleksandra Nikolića".

Upravo na Maljkovićevu inicijativu.
"Već evo 16 godina za svake izbore u Srbiji ja spremim svoj program od jedne tačke i krećem u potragu za ’koalicionim partnerom’.  Ta jedna tačka svodi se na odavanje priznanja ocu srpske košarke Aleksandru Nikoliću. Svoj program izložio sam više puta preko sredstava javnog informisanja, kao i u razgovorima sa ljudima koji su do sada bili zaduženi za ta pitanja. Gotovo po pravilu oni su imali preča posla", kaže Maljković.

Izabrane vesti

Pred prolećne izbore u Srbiji, ipak, udružio je snage sa vladajućom strankom.
"Juče, sam konačno, nakon 16 godina (namerno ponavljam) imao priliku da u jednom sportskom i iskrenom razgovoru uspešno ubedim nadležne da prihvate moj pred izborni program. Moj ’koalicioni partner’ Aleksandar Vučić, na sastanku kome je prisustvovao njegov saradnik Goran Vesić, prihvatio je ovaj predlog i dao mi je čvrsto uverenje da će Hala Pionir ubuduće nositi ime Aleksandra Nikolića. Ovim činom premijer Vučić ispravlja istorijsku nepravdu, a Beogradu dodeljuju još jedan svetski prepoznatljiv urbanonim. Mesto čije će ime i pre nego što do same Hale dođu znati ljudi širom Sveta", navodi Maljković.

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Jadranska ligaHala PionirGoran VesićBožidar MaljkovićAleksandar VučićAleksandar Nikolić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara