"Pirlo i Vidal"
"Pirlo i Vidal"

Pirlo i Juventus bez premca u Italiji, Napolitancima gazda zabranio da idu na žurku

Vreme čitanja: 1min | pon. 15.12.14. | 23:59

Igrači Serije izabrali najboljih 11. De Laurentis i dalje besan zbog poraza od Milana

Pirlo i VidalJuventusova vladavina dobila je novo poglavlje na „čizmi”, pošto je Andrea Pirlo u izboru kolega profesionalaca proglašen za najboljeg u Seriji A u 2014. godini, dok su njegovi igrači iz torinskog kluba prigrabili većinu mesta u prvoj postavi italijanskog klupskog fudbala.

Pored Pirla, na čijem će izboru retko ko imati šta da prigovori, u najbolji tim Serije A izabrani su golman Juventusa Điđi Bufon, te Kvadvo Asamoa, Andrea Barzalji, Pol Pogba, Arturo Vidal i Karlos Tevez. Dakle, čak sedam od 11 mesta pripala su igračima aktuelnog šampiona što možda i najbolje svedoči o dominaciji Stare dame.

Izabrane vesti

U sam vrh umešali su se i desni bek Torina Mateo Darmijan, njegov sagrač do letnjeg prelaznog roka, a sada prvotimac Borusije Dortmund Ćiro Imobile, bivši štoper Rome Mehdi Benatija, te golgeter Napolija Gonzalo Iguain, koji nije mogao da prisustvuje svečanoj ceremoniji pošto je vlasnik kluba Aurelio de Laurentis, besan zbog poraza od Milana, igračima uskratio tu privilegiju i naterao ih na dodatne treninge.

Antonio Konte, koji je posle tri titule sa Juventusom preuzeo brigu o nacionalnom timu, pobedio je Rominog Rudija Garsiju i Vinčenca Montelu iz Fjorentine u trci za nagradom za najboljeg trenera, dok je 20-godišnjem Danijeleu Ruganiju, Juventusovom štoperu na pozajmici u Empoliju, odato priznanje kao najboljem mladom i najboljem igraču Serije B.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Andrea PirloDanijele RuganiEvropaItalijaJuventusNapoliRomaSerija ATorino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara