Aleksandar Čeferin
Aleksandar Čeferin

Pismo iz Uefe: Svi mi koji smo odrasli uz jugoslovensku reprezentaciju pamtimo Šekija

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.01.19. | 14:29

“Ostaće upamćen kao jedan od najvećih i najvoljenijih jugoslovenskih fudbalera, koji je obeležio jednu epohu evropskog i svetskog fudbala”, kaže Aleksandar Čeferin

Veličina kakva se retko rađa. Dragoslav Šekularac. Nažalost, sada pokojni, pa nam je ostalo samo da prelistavamo sportske almanahe i podsećamo se ko je u stvari bio neponovljivi Šeki. Druga Zvezdina zvezda, jedan od najvećih fudbalera koje su imale Srbija i bivša Jugoslavija. U svoje vreme jedan od najvećih na svetu. Zato i ne čudi što je na adresu Ljutice Bogdana 1 stiglo i pismo iz sedišta Uefe, tačnije od predsednika evropske Kuće fudbala.

Kao Slovenac, Aleksandar Čeferin dobro zna šta je predstavljao Šekularac za exYU. Pa i šire zbog čega ne sumnjamo da bi pisma bilo i da je na Uefinom čelu i neki Englez, Finac ili Portugalac, svejedno je. Šekija su svi znali i svi obožavali.
Poštovani gosodine predsedniče Svetozare Mijailoviću, primite moje iskreno saučešće povodom smrti Dragoslava Šekularca.

Izabrane vesti

Ostaće upamćen kao jedan od najvećih i najvoljenijih jugoslovenskih fudbalera, koji je obeležio jednu epohu evropskog i svetskog fudbala.

Ostaće upamćen kao veliki šampion, koji je osvojio pet titula prvaka i tri kupa sa Crvenom zvezdom, a posebno će se pamtiti njegovi nastupi na Evropskom prvenstvu 1960. godine u Francuskoj kada je vodio Jugoslaviju do velikog finala sa SSSR i srebrne medalje.

Još za života stekao je status legende i bio uzor brojnim generacijama velikih fudbalera. Bio je igrač ispred svog vremena čije se fudbalske čarolije, driblinzi i golovi i danas pamte i prepričavaju.

Svi mi koji smo rasli uz jugoslovensku reprezentaciju, uvek ćemo ga čuvati u najlepšem sećanju”, naveo je prvi čovek Evropske fudbalske unije Aleksandar Čeferin povodom smrti legendarnog Dragoslava Šekularca.

(FOTO: Reuters)


tagovi

UEFADragoslav ŠekularacAleksandar Čeferin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara