Pitbul stigao u London na lekarske! Šansa koja se ne propušta...

Vreme čitanja: 1min | pon. 09.07.18. | 10:46

Vreme je da se transfer ozvaniči

Sve je spremno i za četvrto ozbiljno pojačanje u Arsenalu. Urugvajski vezista Lukas Toreira je doputovao u London na lekarske preglede i potpis ugovora sa Tobdžijama.

Omaleni vezista je oduševio igrama u dresu Sampdorije minule sezone, a potom i kao standardni reprezentativac Urugvaja na Mundijalu u Rusiji. Transfer u Arsenal je dogovoren tokom Mundijala, ali se čekalo da Urugvaj završi takmičenje pa da se saradnja ozvaniči.

Izabrane vesti

Toreira je trebalo da ostatakom reprezentacije Urugvaja otputuje u domovinu gde im je priređen svečani doček, ali je ipak morao da propusti tu priliku zbog pregleda u Londonu i potpisa ugovora sa Arsenalom.
„Bio bih presrećan da sam mogao da otputujem sa saigračima u Urugvaj, ali transfer u Arsenal je velika prilika koju nisam želeo da propustim“, rekao je Toreira.

Urugvajski pitbul kako su ga često oslovljavali na Apeninima zbog borbenosti i požrtvovanosti će biti plaćen 30.000.000 evra. Iako mu je otkupna klauzula 25.000.000 evra, Arsenal je odlučio da plati više kako bi oterao konkurenciju.

Prošle zime je bio velika želja Čola Simeonea u Atletiku, potom je bio na ivici prelaska u Napoli, ali se sa Napolitancima nije dogovorio oko ličnih uslova. Na kraju je odabrao Arsenal...

Pre njega su Tobdžije dovele Stefana Lihtštajnera iz Juventusa, Sokratisa Papastatopulosa iz Borusije Dortmund i golmana Bernda Lena iz Bajer Leverkuzena.

(FOTO: Action images)


tagovi

Lukas ToreiraLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara