Plzenj van forme, Sparta sve bolja

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.04.18. | 15:55

Ovo su reči Vukadina Vukadinovića za TIP Novosti pred derbi u Češkoj

Od gotovog veresija. Plzenj je u jesenjem delu prvenstva Češke ostavio gotovo fenomenalan utisak, redom šamarao sve rivale, dugo bio bez neuspeha, ali se kolo sreće okrenulo posle zimske pauze. U 2018. Viktorija je u ligi ostvarila samo jedan trijumf na sedam duela, uz tri remija i poraza. Takav sled događaja doveo je do toga da se prednost od 12 bodova u odnosu na drugoplasiranu Slaviju uoči pauze istopi na samo četiri pred ovu rundu. Doduše, praški klub je odigrao meč više.

Na zatvaranju 24. kola prvenstva Plzenj ukršta koplje sa veliki rivalom Spartom, koja je pred start sezone imala ogromne aspiracije vezane za titulu prvaka, zbog čega je utrošila silne milione evropskih novčanica. Ipak, uzalud, jer Andrea Stramaćoni, italijanski strateg koji je izabran da vrati titulu na Letnu i donese Ligu šampiona, nije uspeo da iskoristi dobijeni novac na pravi način. Gomilanje i protežiranje stranaca, odnosno guranje domaćih snaga na klupu, nije se pokazalo kao dobar potez. Zato je Italijan loše rezultate platio otkazom, a stvari su se dolaskom češkog trenera Pavela Hapala popravile na bolje.
"Plzenj je van forme u nastavku sezone, dok je igra Sparte sve bolja kako se bliži kraj prvenstva", poručio je za TIP Novosti Vukadin Vukadinović, fudbaler Zlina sa dugogodišnjim stažom u Češkoj, koji je pritom dodao da očekuje X2 u ovom dvoboju.

Izabrane vesti

Dodaćemo da je upravo prošlog vikenda Vukadinović otkrio da su fudbaleri i stručni štab Sparte dobili ultimatum od strane vlasnika kluba, po kome moraju da osvoje bar sedam bodova u naredna tri meča. Osvojili su tri protekle nedelje, a ostale su još dve utakmice. Tako da ove reči asa Zlina i to što je dao prednost Pražanima deluje sasvim realno.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Ned 18:00 3537 ČEŠ 1 Plzen - Sparta Praha ds X2 1,69
Ukupna kvota1,69

ČEŠKA 1 - 24. KOLO

Nedelja
18.00: (2,05) Plzenj (3,25) Sparta (3,50)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

Sparta PragPlzenjsportsko klađenjeVukadin Vukadinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara